T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
Damardan girdik

Erdoğan: Türkiye'de yolsuzluklar damarına girildi. Bu damardan neler çıkacağını göreceksiniz. Hükümetimiz bu yıl bütün araç alımlarını iptal etti. Bunlar da kaynak.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, emeklilere yapılan zammın kaynağının vergi barışı, kamu lojmanları ile sahildeki tesislerin satışı ve hükümetin tasarruflarından sağlanacağını belirtti.

AK Parti lideri Erdoğan, emeklilere yapılan zammın kaynağının olduğunu savundu. Erdoğan, "kaynağımızı, maaşlar ödenirken görürsünüz" dedi.

Erdoğan, açlık sınırında yaşayan vatandaşların derdine çare bulacaklarının altını çizerek şöyle devam etti:

"Biraz sabırlı olun. Kaynağınız nerede diyenlere cevap vermek istiyorum. Kaynak, istikrar, kaynak, güvendir. Sadece vergi barışı yasasıyla, tahakkuk edip de ödenmeyen miktar yaklaşık 10 katrilyon ediyor. Sadece bu kaynak değil mi?. Türkiye'de yolsuzluklar damarına girildi. İnşallah kısa bir süre sonra bu damardan neler çıkacağını göreceksiniz, duyacaksınız. Hükümetimiz bu yıl bütün araç alımlarını iptal etti. Bunlar da kaynak."

Asgari ücret tekrar belirlenecek

Türkiye'de uygulanan ekonomik program gereği belirlenen makro göstergelerin bozmadan şartların düzeltileceğini söyleyen Erdoğan, asgari ücrete de değinerek "Asgari ücret bizim için ideal değildir. Tekrar oturulacak asgari ücret tekrar belirlenecek" dedi.

Erdoğan, otomotiğe bağlanmış olan fiyat belirleme uygulamasının devam edeceğini ama dünyada petrol fiyatları düştüğü zaman benzin fiyatlarının da düşürüleceğini vurguladı.

Zammı çok görenler var

Başbakan Abdullah Gül'de, "Hesapsız kitapsız iş yapmadık. Kaynağı nereden bulacağımızı çok iyi biliyoruz. Hiçkimse 66 milyon lira aylıkla geçinemez" dedi.

Gül, "66 milyonu 166 milyona çıkarttık. Bunu bile çok görenler oldu. Seçim olmamasına rağmen böyle yaptık. En sıkıntılı olanlara haklarını verdik" dedi.

 
SAVAŞ YOK
Wall Street'in sürpriz tahmini: Saddam Hüseyin Libya'ya gidecek ve oraya sığınacak. Ortadoğu'da savaş çıkmayacak.
Rantiye Hazine'nin borç faizini sıçrattı
Irak operasyonunu bahane ederek piyasalarda olumsuz hava estiren rantiyenin istediği oldu. İhalede borç faizi yüzde 59'a çıktı
Gurbetçiye devlet zırhı
MÜSİAD Genel Başkanı Ali Bayramoğlu, devlet öncülüğünde harici tahvil sistemi ve proje bazlı tahvil sistemi oluşturulmasını önerdi.
Endüstri Holding hesapları incelemede
Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, vergi barışı olarak adlandıran yasadan kendisinin de yararlanacağı iddialarına cevap verdi. Unakıtan, "Bizim suçlu bir halimiz yok. Abdestimizden şüphemiz yok. Çiğ yemedik ki karnımız ağrısın" dedi. Unakıtan, vergi barışı yasası kapsamına kendisinin girip girmediğini incelemek gerektiğini belirterek, "Eğer bu yasadan ben de yararlanacaksam, bundan neden gocunayım? Biz genel bir düzenleme yapıyoruz. Hem vergi affı getirmiyoruz. Faiz ve cezaları kaldırmıyoruz. Sadece kolaylık sağlıyoruz. Kamunun alacaklarını tahsil imkanı ortaya çıkacaktır" diye konuştu.
8 Ocak 2003
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED