T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


-SI SIGNORE TERIM
FATİH Terim, en büyük hayalini gerçekleştirirken dünya devi Milan, basının önünde hayalini kurduğu teknik adama sahip olduğunu açıkladı.

SPOR YAZARLARI

Bekir Boran :
Türk sporu ve yönetenler...
.........................

Mustafa Kutlu:
Gönlümüzden geçenler
Ansen paniği
Gözaltındaki Halkbank eski Genel Müdürü Yenal Ansen ve 10 arkadaşının konuşma ihtimali birçok politikacı ve işadamının uykusunu kaçırıyor

1995'ten beri görevdeydi
Yeğen Murat Demirel'e verdiği 159 milyon dolarlık teminatlar nedeniyle gözaltına alınan Halkbank'ın eski Genel Müdürü Yenal Ansen, 1995'te Genel Müdürlük koltuğuna oturmuş ve kamu bankalarının yeniden yapılandırılması kapsamında Bakan Derviş tarafından görevden alınmıştı.

Ekonominin Susurluk'u
Devlet Bakanı Önal Müfettişler, Sezer'e gönderdikleri ihbarlarda, bankadaki usulsüzlükleri "Ekonominin Susurluk"u olarak nitelendiriyor. 19 Şubat'taki MGK krizine de bu bankadaki incelemelerin neden olduğu ileri sürülmüştü. Devlet Bakanı Önal, YDK'nın bankalarla ilgili soruşturma isteyemeyeceğini iddia etmişti.

'ANAP barajın altında'
ANAP Yozgat Milletvekili Lütfullah Kayalar, ağustosta yapılacak ANAP 7. Olağan Genel Kongresi'nde Mesut Yılmaz'a karşı aday olduğunu resmen açıkladı. Kayalar, ANAP'ın giderek oy kaybettiğini, barajın altına düştüğünü ve bundan mevcut yönetimin sorumlu olduğunu belirterek, "Tıkanıklığı aşmak için adayım" dedi.

KIZILDERİLİ TANTAN
Tarih 25 Ağustos 1966. Yer Sapanca. Tantan, henüz 25 yaşında bir genç. Sapancalı Deniz Astsubay Asım Tarım'ın düğünü öncesinde Tantan, davetlilere ilginç bir sürpriz hazırlayarak bir grup arkadaşıyla kızılderili giysileri içinde düğünü basıyor.

Takasta fatura halka
Takas operasyonunun faturasını vatandaş ödeyecek. Hazine, takasla hem bankaların kur riskini üstlendi, hem de bu senetler karşılığında bankalara yüzde 14 reel getiri sağladı.

MHP: Mektup yazanlar hain
MHP lideri Bahçeli'ye bir mektup göndererek "MHP yanlış yolda" uyarısında bulunan milletvekilleri, MHP yönetimi tarafından "ihanetle" suçlandı. Şefkat Çetin, "Milliyetçi ülkücü camia, ihanet edenleri asla affetmeyecektir" dedi.

 
Yasakçılar üzgün
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, koalisyon liderlerinin kendi vekillerine baskı kurmak amacıyla sabah saatlerine kadar 'nöbet tutarak' Meclis'ten geçirdikleri RTÜK yasasını veto etti. Medya patronlarının devletten ihale almasını kolaylaştıran yasa, özgürlükleri kısıtladığı için eleştiriliyordu.

Hükümette RTÜK şoku
Veto haberinin ardından DSP hukukçuları ile görüşen Ecevit, yasanın meclis tatilinden önce yeniden meclise getirilmesinin çok zor olduğunu belirtti. Ecevit, Sezer'in görüşlerini dikkate alacaklarını söyledi.

Piyasada FP korkusu
Piyasalar, iç borç takasının etkisiyle açılışta hızlı yükseliş sonrası, FP davasına ilişkin tedirginlikle geriledi. Uzmanlar, FP'nin kapatılması halinde ekonominin yeni bir krize girebileceği uyarısında bulundu.

Etibankçılar ifade verdi
Etibank'tan usulsüz kredi verilmesi olayıyla ilgili olarak polis gözetiminde sabah DGM'ye getirilen Ulusal Radyo-TV'nin Sahibi Türker İnanoğlu, ifadesinden sonra sonra serbest bırakıldı. Ayrıca 5 kişi de Etibank'tan dolayı ifade verdi.

Vural Akışık'tan şaibeli komisyon
Kamu bankalarının başındaki Akışık'ın Türk Merchant Bank'tan teminat mektubu vererek yüzde 11 komisyon aldığı belirlendi. Bu arada Akışık'ın, istifa ettiği iddia edildi.

7'lik deprem beklentisi
İtalyan gemisinin araştırma sonuçlarını açıklayan Görür, Marmara'da 30 sene içinde 7 veya daha büyük bir depremin olabileceğini söyledi

19 Haziran 2001
Salı

PİYASALAR
Dolar 1.224.000
Mark 537.000
Altın (Cum.) 72.500
Borsa 11.083


Türkiye'de Hava
Adana 24 / 35
Ankara 13 / 29
Bursa 18 / 32
Diyarbakır 20 / 34
Erzurum 8 / 22
İstanbul 18 / 29
İzmir 23 / 34
Trabzon 20 / 25
 

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Peruk özgürlüğü! Sezer'e alkışlar
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
Kaldırın yasakları, göreceksiniz... Kayalar'ın adaylığı ANAP için bir şanstır!..
Cengiz Çandar : M.Akif Aydın :
Özgürlük umudunun bayram günü... Korkularımızı yeniyor muyuz?
Taha Kıvanç : Mehmet E. Yavuz :
Kem gözlere şiş... Kartele bir tokat da Sezer'den
Can Aksın : Akif Emre :
Takas gerçek bir "banka kurtarma" operasyonu Turistik kolonyalizm
Mustafa Karaalioğlu : Kürşad Bumin :
Empati İhale sizin olsun! Bize belgesel verin!
İbrahim Kardeş : Gülsen Ortaç :
-den, -dan, -ten, -tan En güzeli tat alabilmek
Kadir Demirel :  
Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED