T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Maria'nın gizemli dünyası

Kobra Takibi'nin sevilen ikilisi Semih ve Tom, hafızasını kaybetmiş olarak buldukları Maria'nın başından geçen olayları araştırmaya koyulurlar. Ellerindeki tek delil bir restaurant makbuzudur.

Kanal D'nin ilgiyle izlenen macera dizisi "Kobra Takibi" bu hafta yine heyecan dolu bir bölümle ekrana geliyor. Semih ve Tom yaralı bir kadını hastaneye götürürler. Ancak hastanede Maria adındaki bu kadının kimliğinin sahte olduğunu öğrenirler. Bunun üzerine iki polis bu kadın hakkındaki gerçekleri bulmak iste. Ancak Maria hafızasını kaybetmiştir. Buldukları bir restaurant makbuzu iki polise yol gösterir. İtalyan restaurantının sahibi Maria'yı hatırlamaktadır. Maria akşam yemeğini restaurantta iki adamla birlikte yemiş ve sonra da onlarla birlikte otele gitmiştir. Tom ve Semih tarif edilen otele giderler ve adamların isimlerinin Schuster ve Hacke olduğunu öğrenirler. Tom ve Semih adamların odasında şantaj yapılmak üzere çekildikleri anlaşılan bazı fotoğraflar bulurlar. İki polis Maria'nın da bu şantaj olayının içerisinde olup olmadığını öğrenmek üzere hastaneye doğru yola çıkar.
KOBRA TAKİBİ
Yön: H. Joha, R. W. Heimrich
Oyn: Erdoğan Atalay, Rene Steinke, Charlotte Schwab, Carine Wiese
22.15/Kanal D


SEYRİ ŞAHANE Seyri Şahane
Bulvar televizyonculuğu
Yaz geldi ya... Türk televizyonlarının gelmiş geçmiş en çok izlenen ana haber bülteni (!) Show Ana Haber'in "içi boş", "kıytırık", "abidik, gubidik" haberleri iyice dozunu arttırdı. Hayvanlar âlemi, mankenler ve eğlence merkezlerinden abuk sabuk görüntülerin yoğun olduğu haftasonu haberlerinde asıl gündem yine zayıflama haberleriydi. Yine diyoruz çünkü, uzun zamandır Show Tv bunu hep yapıyor. Bulvar gazetelerinin görüntüyü kurtarmak için iki baldırı çıplak kadın resmi altına uydurdukları resim altları gibi... Güya zayıflamayla ilgili yorumlarla desteklenen plajlardaki bikinili kadın görüntüleri dakikalarca lastik gibi uzatılıyor. Türkiye'de ve yurt dışında Türkiye'yi ilgilendiren gelişmeler mi? O da ne ki?
Alkışlar, Müzik Festivali'ne
Alkışlar'ın bu haftaki bölümünde, 9 Haziran'da başlayan 29. Uluslararası İstanbul Müzik Festivali'ne yer veriliyor. Festival kapsamında gerçekleşen "İngiliz Barok Solistleri ve Monteverdi Korosu" konseri yer alacak. Orkestranın şefi ve kurucusu John Eliot Gardiner, zamanımızın en ilginç ve üretken şeflerinden biri olarak tanınıyor. Programda ayrıca, Eyüp Öz'ün heykel sergisiyle ilgili bir bölüm de yayınlanacak.
23.05/tv8
Fidye komedisi
Kanal D'nin, başrollerini Berna Laçin ve Tardu Flordun'un paylaştıkları, yönetmenliğini Erdoğan Engin'in yaptığı, duygusal komedi dizisi "Evdeki Yabancı"nın bu bölümünde, Aslı ruj lekesini görmezlikten gelince Eren de inadına lekeleri Aslı'ya göstermeye çalışır. Ama Aslı onunla ilgilenmiyormuş gibi davranır. Bu arada komşuları Ahu'nun eski arkadaşları olan üç kafadar, Eren'in zengin bir halası olduğunu öğrenirler ve ondan fidye almak amacıyla Eren'i kaçırırlar. Ancak Namigâr'a ulaşamadıkları için Aslı'yı ararlar ve Eren'in hayatına karşılık ondan bir milyon dolar talep ederler. Aslı bunun Eren tarafından planlanan bir oyun olduğundan kuşkulanır ve İrem sandığı kızın evine gider.
21.00/Kanal D

 
Bir Ayhan Işık klasiği
Doğruluktan ödün vermeyen mert yürekli şoför Kemal zor hayat şartlarına ve yorucu çalışma koşullarına rağmen kanaatkarlığı elden bırakmamaktadır. Gözü yükseklerde olan sorumsuz kardeşi Mehmet ise onun aksine sürekli başını derde sokmakta beladan uzak duramamaktadır. Ahmet genç adamın bu zaafını bildiği için para getirecek uyuşturucu kaçakçılığında onu kullanmayı kararlaştırır. Kemal'le evlenip rahat ve insani bir yaşam sürmeyi hayal eden Zeynep ondan beklediği karşılığı bulamaz. Mehmet'le birlikte o da beklentilerine kavuşmak için Ahmet'in tuzağına düşmekte gecikmez.
KIRIK MERDİVEN
Yönetmen: Zafer Davutoğlu Oyuncular: Ayhan Işık, Bahar Erdeniz, Orhan Günşiray, Yalçın Gülhan 13.45/Kanal 7
Amele pazarının müdavimleri nakliye işçileri
Toplumun büyük bir kesimini oluşturan işsiz ve yoksul insanların gözardı edilen, önemsenmeyen sorunlarını tüm boyutlarıyla ele alan Yitik Şehrin Figüranları belgeseli bu hafta nakliye işçilerinin serüvenini ekrana taşıyor. Köyden şehre göçle beslenen işsizlik, göçmenlerin hayatta kalabilmek için başvurdukları günübirlik işler, yaşadıkları hayat şartları... Nakliye işçileri diğer işçiler gibi şehir merkezlerindeki amele pazarlarına gelip her sabah bekliyorlar. Fakat değişik gerekçelerle inşaatlarda çalışmıyorlar yalnızca ev taşıma işi çıkarsa gidiyorlar... Bir iş çıkar da apartmanların merdivenlerinde kan ter içinde ev eşyaları indirip çıkarabilirlerse, akşam eve ekmek götürüyorlar... Tek sermayeleri ise beden güçleri... Yıllarca, evden eve taşımacılık yaparak, taşınan eşyaların altında ter dökerek sürdürebiliyorlar yaşamlarını... 23.20/Kanal 7
19 Haziran 2001
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED