T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
Futbolumuz ligden taştı

Bu sezon birbirinden güzel ve kaliteli maçlar izledik. Gollerden keyif, hatalardan ders aldık. Her geçen gün kendimizi aştığımızı, ülke sınırları dışına taştığımızı gördük. Avrupa'daki futbolcularımızla onurlandık...

HAFTANIN YORUMU
SALİH SEZER

Baş döndüren, kalp durduran bir futbol liginin ilk yarısını da bitirip yorgun savaşçıları tatile çıkardık. Söylenecek, yazılacak ne varsa, gün içinde ve hafta sonlarında hepsini döktük ortaya. Bilmem farkında mısınız, bilmem kendinizi olaylardan biraz olsun sıyırıp görebiliyor musunuz ? Futbolda grafiğimiz inanılmaz biçimde yükseldi. Bir zamanlar beraberliklere bile zafer yazdığımız Avrupa takımlarında, şimdi aslan gibi gençlerimiz oynuyor. Nihat, Tayfun İspanya'da, Emre, Okan İtalya'da, Tugay İngiltere'de gazetelerin manşetlerini süslüyor. Almanya, Hollanda, Belçika'da daha bir dolu Türk genci tribünleri ayağa kaldırıyor. Futbolumuz adına bundan güzeli var mı? Resmen taştık... Futbolcumuzla Real Sociedad, İspanya liginde yenilgisiz lider. Futbolcumuzla İnter, İtalya Seri A'da Milan'la aynı puanda liderliğe oynuyor. Futbolcumuz İngiltere Premier Ligi'de sahaya kaptan çıkıyor... Gözleri faltaşı gibi açılmış bizi izliyorlar. Devam etsinler efendim, biz buradayız. Ankaragücü'nden Hüseyin'i Juventus resmen istedi. Dünya devleri Rüştü'nün, İlhan Mansız'ın peşinde koşuyor. Daha ne olsun. Hadi keyiflenelim biraz. Bunlar bizim çocuklar..

Futbol kalitemiz son derbide netleşti. Yorumlamaya çalıştığım Fenerbahçe - Trabzonspor karşılaşmasında futbolda aradığımız her güzelliği görmek mümkün oldu. Sadece kazananın değil, kaybedenin de hakkını vermek görevimizdi. Samet Aybaba'yı yıllardır izlerim. Başarılı bir futbol geçmişinin yanısıra, başarılı bir aile babası olduğunu da biliyorum. Özünde olanı iş hayatına yansıtması bundandır. Daha büyük başarılara imza atacağından da kuşku duymuyorum. Her fırsatta hatırlatmaya çalıştığım o ki, Türk Futbolunda Türk eğitimcilere güvenilmelidir. Fenerbahçe'nin tercihini de sonuna kadar destekliyorum. Oğuz Çetin başaracaktır. Yeter ki ona sabır göstermesini bilelim.

Türkiye'ye yıllarca yabancı hoca geldi, gitti. 33 yıllık meslek hayatımda böylesini az gördüm. Bazen bir baba şevkati, bazen bir asker disiplini, bazen de bir futbol bilgini görüntüsü veriyor. Maske ile dolaştığını da görmedim. Özü sözü doğru iyi bir profesyonel. Beşiktaş'ın bu konuda çok şanslı olduğunu düşünüyorum. Beşiktaş'ın başına gelmeyi düşünen bir Türk antrenörünün Lucescu'yu iyi izlemesi gerekir. Çünkü Lucescu tavrı, düşünme ve uygulama tarzıyla çok şey öğretiyor. Koyduğu hedefler ve başarısı hayal değil. En büyük dileğim Rıza, Şifo Mehmet, Metin Tekin gibi Beşiktaş ile özdeş olmuş eski futbolcuları Beşiktaş'ın başında görmek.

Gençlerbirliği'nin başarısını kimse gözardı edemez. Futbolumuzun yükselen grafiğinde katkılarını inkar edemeyiz. Bulundukları yer şampiyonluk umudunu deklare edenlere kafa tutar nitelikte. Sayısal taraftar desteğine ulaşabilse belki şampiyon da olabilirler. Diyeceksiniz ki, "Buraya bu taraftarı ile geldiğine göre, bundan sonra da yürüyebilir" doğru, yürüyebilir. Cenabı Allah "yürü ya kulum" dediyse, kim tutabilir.

Ligin ikinci yarısında da mutlu, sağduyulu ve sağlıklı buluşmak dileğiyle...



24 Aralık 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED