T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ
İstikrarı zedelemeyin

ATO Başkanı Sinan Aygün'den Cumhurbaşkanı Sezer'e: "AK Parti Genel Başkanı'na Başbakanlık yolunu açacak Anayasa değişikliğini referanduma götürüp istikrarı zedeleyecek.

Ankara Ticaret Odası, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağının kalkmasını istedi. ATO Başkanı Sinan Aygün, Cumhurbaşkanı Sezer'in, Anayasa değişikliği paketini refanduma götürmesinin istikrarı zedeleyeceğini söyledi.

ATO Başkanı Aygün, törenin açılışında yaptığı konuşmada, AK Parti Genel Başkanı Tayyip Erdoğan'ın siyasi yasağını değerlendirdi. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e de seslenen ATO Başkanı, Cumhurbaşkanı Sezer'in Türk milleti ile ATO camiası nezdinde ayrı bir yeri bulunduğunu kaydederek, şunları söyledi:

"Mesajınız algılanmıştır, ancak AKP Genel Başkanı'na Başbakanlık yolunu açacak Anayasa değişikliğini referanduma götürüp istikrarı zedeleyecek bir adım atmamanızı saygıyla arzediyoruz. Türkiye'nin istikrara ihtiyacı var, Türkiye'nin çekişmeye ihtiyacı yok, kavgaya ihtiyacı yok. Şimdi barış zamanı, huzur zamanı, çalışma zamanı, üretme zamanı, yatırım yapma zamanı. Kısacası büyüme zamanı. Bu büyümenin tadını aldığımız zaman bu nemadan biz faydalanacağız."

İcraat takip altında

Aygün, kredi kartlarına uygulanan temerrüt (gecikme) faizlerinin yüksekliğinden yakınırken, Başbakan Abdullah Gül'e "Sakın temerrüte düşmeyin, düşenlerin sonunu gördünüz" dedi. Aygün, hükümetin icraatını 1, 2, 6 aylık ve 1 yıllık tablolar halinde izleyeceklerini bildirdi.

ATO Meclis Başkanı Nurettin Gürgür de konuşmasında, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi haklarından mahrum bırakılmasının, siyasi sıfat taşımasının engellenmesinin makul ve mantıklı bir izahının yapılamayacağını söyledi. Gürgür, Erdoğan'ı siyasi yasaklı konumda bırakmanın demokratik meşruiyet açısından yanlış olduğunu vurguladı.

Aygün: Temerrüte sakın düşmeyin

ATO Başkanı Aygün, kredi kartlarına uygulanan temerrüt (gecikme) faizlerinin yüksekliğinden yakınırken, Başbakan Abdullah Gül'e "Sayın Başbakanım sakın temerrüte düşmeyin, düşenlerin sonunu gördünüz" dedi. Aygün, hükümetin icraatını 1, 2, 6 aylık ve 1 yıllık tablolar halinde izleyeceklerini bildirdi.

Gül: Kısa vade peşinde değiliz

Aygün'e cevap veren Başbakan Abdullah Gül, hükümet olarak kısa vadeli başarılar peşinde olmadıklarını belirterek, "Eğer böyle olursa kısa ve orta vadede temerrüte düşeriz" dedi. Başbakan Gül, vergi affı da dahil olmak üzere hiçbir affın gündemlerinde olmadığını söyleyerek vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirtti.

KATILIM YOĞUNDU- ATO, 2001 yılında Ankara'da en çok kurumlar vergisi ve gelir vergisi ödeyen, ihracat yaparak ve hizmet üreterek en çok döviz kazandıran üyeleri için, bir plaket töreni düzenledi.ATO'da düzenlenen törene TBMM Başkanı Bülent Arınç, TBMM Başkan Vekilleri İsmail Alptekin ile Başbakan Abdullah Gül, Devlet Bakanı Ali Babacan, Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Turizm Bakanı Güldal Akşit, DYP Genel Başkanı Mehmet Ağar ile işadamları katıldı.

 
Rusya'daki 5. Migros'u Erdoğan'la Koç açtı
Putin ile görüşmeye giden Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova'nın en büyük alışveriş merkezi Ramstore City'nin açılışını Rahmi Koç ve Şarık Tara ile birlikte yaptı.
Gül: Vergi affı yok
Vergi borçlarının yeniden yapılandırılacağını belirten Gül, yeni kaynaklar bulduklarını söyledi.
Avrupa'ya TÜRK damgası
Krizi ihracat yoluyla aşan Türk şirketleri, tekstilden otomotive, gıdadan elektroniğe kadar pek- çok sektörde rekabetten başarıyla çıkıyorlar.
Euro 1 milyon 700 bin lirayı aştı
Geçici bütçeden KKTC'ye 100 trilyon liralık ödenek
KKTC Başbakanı Derviş Eroğlu, Türkiye'nin 3 aylık geçici bütçesinde, KKTC için 100 trilyon TL'lik ödenek ayrıldığını söyledi. Eroğlu, Türkiye'ye yaptığı ziyaretle ilgili açıklamasında, temaslarından memnun kaldığını ifade etti. Türkiye'de üç aylık geçici bütçe hazırlandığını kaydeden Eroğlu, bu bütçede KKTC'ye 100 trilyon liralık bir ödenek ayrıldığını söyledi. Eroğlu, 3 ay içinde tamamlanacak 2003 yılı bütçesi içinde de geçmiş hükümet döneminde varılan mutabakatın aynen devam ettirileceğini belirtti. KKTC'deki ekonomik sorunları aşmak ve istihdam konusunda bazı rahatlıklar getirebilmek için hükümetinin ve Ankara'nın yapacağı çalışmalar olduğunu anlatan Eroğlu, "Bu çalışmalar da tamamlandıktan sonra tekrar istişarelerle uygulama safhasına geçeceğiz" dedi.
24 Aralık 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED