T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
LIGHT SELAMİ
baba oluyor

Çocuklar Duymasın dizisinin 'Light Selâmi'sine yeni yıl armağanı geliyor. Dizinin senaristi Birol Güven, Selâmi ve Gönül'ün yeni yılda çocuk sahibi olacakları müjdesini verdi...

Türk yapımı sitcom dizisi olarak dünyaya açılmaya hazırlanan ve geçtiğimiz günlerde kitaba dönüşen Çocuklar Duymasın, yeni yılla birlikte bir bebek müjdesi ve yeni oyuncularla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Çocukları olmayan Light Selâmi ve Dominant Teyze, sonunda çocuk sahibi oluyor. Dizinin yapımcı ve senaristi Birol Güven, Selâmi'nin daha fazla üzülüp erimesine artık gönlünün razı olmadığını, bu nedenle Dominant Teyze Gönül'ün yeni yılla birlikte hamile kalacağını söyledi.

'Her zaman orijinal olacağız'

Yeni yılla birlikte dizide bir başka gelişme de, taş fırın erkeği Haluk'un evinde yaşanacak. Artık Haluk'un anne-babasını da diziye dahil etmenin zamanı geldiğini kaydeden Birol Güven, yeni oyuncuların Ocak ayında ekibe katılacağını ancak bu oyuncuların isimlerinin henüz netleşmediğini söyledi.

Türkiye'de büyük ilgi gören Çocuklar Duymasın'la dünyaya açılmayı plânlayan ve bu nedenle Nisan ayında Cannes Film Festivali etkinlikleri içinde dizi için bir stand kiralayacaklarını belirten Birol Güven, dizinin yabancı televizyonlara pazarlamasınıysa, 'Kim 500 Milyar İster'i Türkiye'ye getiren STR'nin sahibi, aynı zamanda 'Koltuk' adlı yarışma programının da sunucusu Osmantan Erkır'ın yapacağını söyledi.

Batılılar'a beğendirmek için dizide hiçbir değişikliğe de gitmeyeceklerini özellikle vurgulayan genç senarist, "Batılılar nasıl İskender kebabı orijinal buluyorlarsa, bizim dizimize de öyle yaklaşacaklar. Modern hayata uyum sağlamaya çalışan Türk insanının günlük yaşantısının yansıtıldığı bu dizinin yabancılara son derece ilginç geleceğinden eminim" şeklinde konuştu.

'Havuç'u canlandıran Furkan Kızılay'la önümüzdeki yaz aylarında çekeceği çocuk filminin de bir Türk filmi olacağını kaydeden Güven, şöyle devam etti: "Basında yer aldığı gibi 'Evde Tek Başına' veya bir başka yabancı filme benzemeyecek. Tamamen orijinal olacak. Yani o da Çocuklar Duymasın gibi 'Made in Turkey' olacak."

Kitap, peynir ekmek gibi...

Vadi Yayınları'ndan çıkan Çocuklar Duymasın kitabı, dizi ekibini CNR Kitap Fuarı'nda hayranlarıyla biraraya getirdi. Çaycı Hüseyin, Patron İsmail, Psikolog Sinan, Mary Hanım ve senarist Birol Güven'in katıldığı imza gününde ilgiden dolayı izdiham yaşandı. Kitabı basan yayınevi sahibi Ercan Şen, kitabın bir hafta içinde 8 bin sattığını, bu sayıyı yeni baskılarla 50 bine çıkaracaklarını söyledi. Senarist Birol Güven ise, kitaba senaryo dışında kendisinin katkısı olmadığını söyledi.

Evde şimdi de mal paylaşımı kavgası var

Çocuklar Duymasın'ın bugün ekrana gelecek bölümünde, Gönül ile Selami noterde mal paylaşımı anlaşmasını imzalarlar. Haluk ise bu anlaşmaya karşıdır ve gereksiz olduğunu düşünmektedir. Haluk edilen malların kendi çalışmasıyla olduğunu Meltem'in bu sıralarda evde oturduğunu iddia eder. Tartışma da bu yüzden çıkar... Meltem ise çocukları büyüttüğünü ve bunun da en az Haluk'un çalışması kadar hatta, daha fazla kutsal olduğunu iddia eder. Kemal ile Müzeyyen ve Hüseyin ile Emine bile aynı konu üzerinde tartışmaya başlamışlardır. Haluk ve Selami'nin moralleri bozulmuştur. Kotaları tutturmazlarsa işlerine son verilebilecektir. Eksik kalan malları satmak için Selami'nin cazibesini kullanmak zorundadırlarlar. Atv / 20.30

  • MUSTAFA NİZAMOĞLU

  •  
    Mahkeme sonuçlandı, ama...
    Meltem Cumbul ve Beyaz'ın rol aldığı Biz Size Âşık Olduk'ta, Paparazzi davası sonuçlanır. Cem 30 milyar tazminat ödemeye mahkum olur. Taraflar arasında sinirler iyice gerilir. Adliyenin önünde kavga çıkar. Attila da şikayetçi olunca Cem, Harun ve Sinan nezareti boylar. Cem babasının, Harun da yüzüğünün peşine düşer.
    Kanal D / 21.45

    İstihbarat örgütleri, casusluk vesair...
    İstihbarat örgütleri ve casusluk konusunu işleyen 5. Kol belgeseli Kod adı: Çiçero bölümüyle ekranda. Belgeselde 20 yüzyılın en büyük casuslarından Elyesa Basna, nam-ı diğer Çiçero'nun casusluk yılları anlatılıyor. Ankara'daki İngiltere Büyükelçisi Sir Hugh Knatchbull-Hugessen'in uşağı olan Çiçero'nun başından geçenler belgeselde yeralıyor.
    Ntv / 22.05

    Dünyanın müziği burada...
    Ekranda bugün müzik rüzgarı esiyor. Sezen Cumhur Önal'ın hazırlayıp sunduğu 'Müzik Rüzgarı'nda Marc Anthony, Julia Iglesias, Jennifer Lopez, Jose Faliciano, Carlos Santana, Ricky Martin, Adamo, Sting ve Elton John gibi dünyaca ünlü starlar şarkılarıyla konuk oluyor. Programın ikinci bölümünde ise geçtiğimiz yıl hayata gözlerini yuman sanatçılar yer alıyor. Kanal D / 01.20
    24 Aralık 2002
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED