T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
Türkiye'den Rusya'ya dostluk eli

Rusya Başbakanı Kasyanov ile biraraya gelen AK Parti lideri Erdoğan, işadamlarına imkan tanınmasını istedi.

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Başbakanı Mihail Kasyanov ile biraraya geldi. Beyaz Ev'de gerçekleşen görüşmeye Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Rusya Enerji Bakanı İgor Yusufov, Türkiye-Rusya Karma Ekonomik Komisyonu'nun Rus Eşbaşkanı katıldı.

Mavi Akım önemli

Görüşmede, Mavi Akım, bavul ticareti ve 'terörizmle mücadele' konuları ele alındı. Kasyanov, iki ülke arasındaki en önemli projenin Mavi Akım olduğunu ve inşaatın tamamlandığını belirterek, "Bu proje Türkiye ve Rusya'nın birlikte, çok önemli amaçlara ulaşabildiklerini göstermektedir" dedi.

Erdoğan ise Rusya ile ekonomik ilişkilerini geliştirmek istediklerini ifade ederek işadamlarına imkan sağlanmasını istedi.

Erdoğan görüşmede ayrıca, bavul ticaretinin 1 yıl daha uzatılmasını isterken, Rusya Başbakanı, "Türkiye'ye, gelecek yıl 1 milyar dolar hacminde turist gitmesinin hedeflendiğini" söyledi. Erdoğan akşam saatlerinde ise, Moskova'daki Fenerbahçeliler Derneği'ni ziyaret etti.

Erdoğan'a 'Demokrasi' ödülü

AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Hukuk ve Demokrasi Kurumu tarafından 2002 yılında yaptığı çalışmalar nedeniyle 'Hukuk ve Demokrasi' ödülüne layık görüldü. Hukuk ve Demokrasi Kurumu Genel Başkanı Av. Necdet Pakdil, ödüllerin 25 Aralık Çarşamba günü törenle dağıtılacağını söyledi. Hukuk ve

demokrasi alanında yaptığı çalışmalar nedeniyle CHP lideri Deniz Baykal, TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu, Yeni Şafak Gazetesi Ankara Temsilcisi Fehmi Koru, Milliyet Gazetesi Yazarı Taha Akyol, Kanal 7 televizyonunda yayınlanan Deniz Feneri programı, Doç Dr. Süha Tanrıver ve Doç. Dr Cevdet İlhan Günay.

 
Ankara, Irak konusundaki kararını bu hafta verecek
Başkentte dün yapılan iki aşamalı kritik Irak zirvesinden bir karar çıkmadı. Başbakan Yardımcısı Abdullatif Şener, toplantıda siyasi bir karar alınmadığını açıkladı. Ankara, Irak konusundaki son kararını MGK toplantısında verecek.
Denktaş: Bu plan Türkler'in 5-10 senede sonunu getirir
Köşk'e aynen iade
Kayalar liderliğe aday
Sav: YSK neyi bekliyor?
Bakan Çiçek: Gündemde af yok
Adalet Bakanı Cemil Çiçek, ne hükümetin ne bakanlığın gündeminde af olmadığını belirterek, "Temenni ederim, bir daha Türkiye'de af çıkmaz" dedi. Adalet Bakanı Çiçek, "mağdur" olduklarını belirten bir grubu makamında kabul etti. Aileleri temsilen konuşan Nazan Odabaşı, "Bizler, Af Yasası mağdurlarıyız. Yakınlarımızı, cinayetlere kurban verdik" dedi. Bakan Çiçek de affı doğru bulmadığını ve bu anlamdaki hiçbir yasaya kabul oyu vermediğini söyledi. Çiçek, Türkiye'de 40'ın üzerinde af yasası çıkarıldığını ve böylece cezaların caydırıcılığının ortadan kalktığını kaydetti. Sözkonusu grup, CHP TBMM Grup Başkanvekili Mustafa Özyürek'i de ziyaret ederek, af yetkisinin TBMM'den alınarak topluma verilmesini istediler.
24 Aralık 2002
Salı
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED