AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

H A Y A T

'Mutluyum, şoktayım'

Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye adına yarışan Sertab Erener ve ekibi, "Every Way That I Can'' adlı parçasıyla 167 puan alarak birinci olarak 48 yıllık özlemi bitirdi. Bu sonuçla Türkiye gelecek yıl yepyeni bir statü ile yapılacak olan 49. Eurovision'u organize edecek. İstanbul'da yapılacak olan yarışma Türkiye'nin tanıtımı için de büyük fırsat olacak. Öte yandan Sertab Erener, "kazanma şokunu hâlâ üstünden atamadığını, kendisi ve Türkiye adına çok mutlu olduğunu" söyledi. Letonya'nın başkenti Riga'da basın toplantısını düzenleyen Sanatçı, "Kendim ve Türkiye adına çok mutluyum'' dedi. Yarışmanın gelecek yıl Türkiye'de düzenleneceğini anımsatan Sertab Erener, bu açıdan kendilerini zor günlerin beklediğini, "ama Türkiye'nin bu işleri başaracağını'' ifade etti.

Yarışma aynı zamanda sürprizlere de yolaçtı. Türkiye'nin ardından ikinciliği 165 puanla Belçika, üçüncülüğü ile 164 puanla yarışmanın favorilerinden gösterilen Rus'ya kazandı. Ancak yarışmanın asıl sürprizi İngiltere'nin tarihinde ilk kez "0" puan alması oldu.

Kıbrıs'ta barış için 8 puan!

Kıbrıs Rum Kesimi'nin Eurovision şarkı yarışmalarında ilk kez Türkiye'ye puan vermesi dikkati çekti. Kıbrıs Rum Kesimi jürisinin oylarını açıklayan spiker, Türkiye'ye 8 puan verirken ''Kıbrıs'ta barış için...'' dedi. Oylamada yurtdışında oturan Türk vatandaşlarının oturdukları ülkelerde yaptıkları oylamalar etkili oldu.

Sezer ve Erdoğan'dan kutlama mesajı

Bu yılki Eurovision'da Türkiye'ye birincilik kazandıran Sertap Erener ve TRT ekibi kutlanıyor. Başta Cumhurbaştanı olmak üzere devlet erkanı emeği geçenleri kutladı. TBMM Başkanı Bülent Arınç, ''Elde edilen bu başarı, ülkemizde, imkan sağlandığında her alanda uluslararası birçok yeteneğin ortaya çıkabileceğini göstermiştir'' dedi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda Sertab Erener'in birinci seçilmesinden çok mutlu olduk. 28 yıl önce ilk kez katıldığımız bu yarışmada elde edilen başarıdan dolayı herkesi kutlarım'' dedi. Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül de Erener'i dün telefonla arayarak kutladı. Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen ise, ''Eurovision Şarkı Yarışması'nda kazandığımız birincilik, hak ettiğimiz AB'ye girişin atmosferini oluşturacak mihenk taşıdır'' dedi.

TÜRKİYE'NİN EUROVİSİON SERÜVENİ

LETONYA'NIN başkenti Riga'da yapılan 48. Eurovision Şarkı Yarışması'nda 28 yılda ilk kez birinci olan Türkiye'nin Eurovision yolculuğu 1975'te başladı. 1975'de yapılan yarışmada ilk kez Semiha Yankı'nın ''Seninle Bir Dakika''sı ile boy gösteren Türkiye, 19 ülke arasından sonuncu oldu. Her yıl yeni bir umut ve heyecanla 24 kez yarışmaya katılan Türkiye'nin en iyi derecesini, 1997'de Şebnem Paker ve Grup Etnik, ''Dinle'' adlı parçasıyla gerçekleştirdi. Paker, gösterdiği üstün performansıyla üçüncülüğe layık görüldü. Türkiye, ikinci en iyi derecesini de 1986'da ''Klips ve Onlar'' grubunun ''Halley'' adlı parçasıyla elde etti. Topluluk, bu parçayla 9. oldu. Türkiye'yi en çok temsil eden grup ise Mazhar, Fuat, Özkan (MFÖ) oldu. MFÖ, 1985'te ''Diday Diday Day'' ve 1988'de ''Sufi'' ile finallere katıldı. Parlak sonuçlar elde edemeyen topluluk, ilkinde 14, ikincisinde de 15. oldu.

AVRUPALI'NIN GÖNLÜNÜ FETHETTİ

TÜRKİYE'NİN, Letonya'nın başkenti Riga'da yapılan 48.Eurovision Şarkı Yarışması'nda birinci olmasının yankıları yabancı basında da geniş yer buldu. İngiliz Reuters haber ajansı, ''Every Way That I Can'' adlı parçasıyla 167 puan alarak birinci olan, ''karizmatik'' şarkıcı Sertab Erener'in, göbek dansı ezgileriyle milyonlarca Avrupalı'nın gönlünü fethettiği yorumunu yaptı. Reuters'ın haberinde, 2 puan farkla Türkiye'nin altında kalan Belçikalılar'ın, uğradıkları hayal kırıklığına rağmen sonuçlar açıklanır açıklanmaz Sertab Erener'i kutlamak için ünlü şarkıcının yanına gittiğine dikkat çekildi. Fransız Haber Ajansı (AFP) da, ''Eurovision'u Türk şarkıcı Sertab Erener kazandı'' başlığıyla verdiği haberinde, Erener'in Türkiye'nin en ünlü şarkıcılarından birisi olduğunu yazdı.

 
'Baba'ların 'BABA'sı
Sanal âlemin müdavimleri en iyi gangster filmini seçti. Carleone ailesinin hikayesinin anlatıldığı, Marlon Brando, Al Pacino gibi devlerin yer aldığı "Baba- The Godfather" filmi tüm zamanların en iyisi olarak gösteriliyor.
Çamlıca'da bahar
"Medya Dostluk Ormanı" yeşerecek
Michael Jackson 'örümcek adam' oldu
Michael Jackson, alışıldık tuhaf davranışlarına her geçen gün yenisini eklemekten bıkmıyor. Afro bir perukla gece kulübüne gittiği için günlerdir konuşulan şarkıcı, bu kez de "Örümcek Adam" maskesi takarak bir milletvekilinin ofisine girince, ortalığı birbirine kattı. Cumhuriyetçi Parti California Milletvekili Elton Gallegly'nin ofisine yüzünde bir "Örümcek Adam" maskesiyle giren Jackson, kendisini tanıyamayan görevlilerce engellenmek istendi.
26 Mayıs 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED