AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

'Fitne fücur çıkarmak Türkiye'ye ihanettir'

Başbakan Erdoğan, ekonomideki yaz havasını hazmedemeyenleri, "Sağır duymaz uydurur kabilinden fitne fücur doğurabilecek virüsler ortaya koymak ülkeye ihanettir" diye uyardı.

Başbakan Tayyip Erdoğan, "genç subaylar rahatsız" şeklindeki hayali haberlere sert tepkisini sürdürerek, "Fitne fücur doğurabilecek virüsleri ortaya koymak, ülkeye ihanettir" dedi.

AK Parti Alaplı İlçe Kongresi'ne katılan Erdoğan, AK Parti'nin Türk siyasi yaşamında bir "milat" olduğunu yineleyerek partililerden, yaklaşan yerel seçimler için durmadan çalışmalarını istedi.

Konuşmasında son günlerdeki gazete manşetlerini eleştiren Başbakan Erdoğan, ekonominin düzlüğe çıktığını ve bir bahar havası yaşandığını ifade ederek, "Önümüzde uzun bir yaz mevsimi var. Eurovision'da da birinci olmak suretiyle bunu farklı bir noktaya taşıdık. Bu yaz ekonomide, sosyal yaşamda bir farklılık getireceğiz" diye konuştu.

Yüzde 7000 faizleri unutmayın

Bu ortamı hazmedemeyenler bulunduğunu kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu: "Hazmedemeyenler, 'acaba ne yapalım da ülkede bir gerilim havası yaratalım' arzusunda olanlar var. Bundan hiçbir şey kazanamazsınız. Ülkeye sadece kaybettirirsiniz. 'Sağır duymaz uydurur' kabilinden fitne fücur doğurabilecek virüsler ortaya koymak, bu ülkeye ihanettir. Ordumuz ile hükümetimiz arasında bu ahenkli çalışmayı bozmaya gayret edenler, çok ciddi yanlışlıklar içindedirler. Bu, yanlış bir adımdır. Bu ülkede çatışmaya, gerilime kimsenin zemin hazırlamaya hakkı yoktur. Şu anda ekonomik parametreler ortada, faizler nerelerdeydi nerelere indi. Bu ülkede, bir gecede yüzde 7000 faizlerin ödendiği günleri unutmayın. Sizlere değil, bunu yazanlara sesleniyorum."

Irak savaşına rağmen ekonominin kötüye gitmediğini anlatan Başbakan Erdoğan, "O zaman 'Battık, bittik, yok olduk' diyorlardı. Ne oldu? Herhangi bir şey oldu mu? Biz ayaklarımızın üzerindeyiz'' dedi.

'Yatırım yapanın hizmetkarı oluruz'

Başbakan Erdoğan, Alaplı'dan Zonguldak'ın Ereğli ilçesine geçerek, 4 müteşebbis tarafından yaptırılacak tersanenin temel atma törenine katıldı. Hür teşebbüsün eserlerini ülkenin değişik yerlerinde görmenin bahtiyarlığını duyduğunu belirten Erdoğan, devletin denetleyici ve düzenleyici olarak işlevini sürdürmesi gerektiğini vurgulayarak, "Sanayide ve ticarette adımları halkımız atacak. Devlet bugüne kadar özel sektörün önünü kesti. Biz ön açacağız. Mevzuat kirliliğini kaldıracağız. Devlet kapısına gidildiğinde hep 'bu olmaz, git' deniliyor. 'Bu olmaz git'in bir bedeli var da ondan böyle deniliyor. İşadamım, halkım meşru olan bir hakkını almak isterken önü kesiliyorsa onu yanlış yollarla çözmemeli, bize gelmeli ve bu yolu biz açmalıyız. Tersane inşaatının yatırım bedeli 115 milyon dolar.

Bu yatırımı yapan müteşebbisi alkışlamak gerekir. Biz bunların hizmetkarı oluruz" dedi. Erdoğan'ın açılışını yaptığı tersanede yapılacak gemilerde Ereğli Demir Çelik Fabrikaları'nın sacı kullanılacak.

 
Meclis 'uyum'u bekliyor
Geçen haftaki gibi sabahlara kadar çalışan Meclis, bu hafta nisbeten sakin olacak. 6. AB Uyum Paketi'nin bu hafta Meclis gündemine gelmesi bekleniyor.
Parti hesaplarına şeffaflık geliyor
Adalet Bakanlığı'nca hazırlanan yeni Siyasi Partiler Kanunu taslağıyla partilerin hesapları şeffaf hale getiriliyor. Yeni SPK'da Kürtçe propagandanın önü açılıyor.
Ecevit yine 'rejim'e oynadı
Gül: Basın büyük bir sınav veriyor
Balbay, TRT'yi de ididasına alet etti
DEHAP'LILAR 'GENEL AF' İSTEDİ
DYP'de 'istifa' krizi yaşanıyor
Bakan Aydın: Haberler maksatlı
26 Mayıs 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED