T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N
Hababam sınıfı gibi

Şıhsenem ve Bir Yıldız Tutuldu adlı dizilerden sonra Yeşilçam'a gönderme yapan bir dizi daha çekiliyor. Ünlü 'Hababam Sınıfı'nı andıran Hayat Bilgisi'nde öğrenciler değil öğretmenler ön plânda. Dizi şubatta ekranda.

Ağalı dizi furyasından sonra, şimdi de Yeşilçam klasiklerini andıran bir çok dizi peşpeşe ekrana gelmeye başladı. Ünlü Türk filmlerine benzeyen dizilerden Star'da ekrana gelen ve Türkan Şoray'ın "Cemo" filminin bir uyarlaması olan Şıhsenem ve yine Türkan Şoray'ın oynadığı "Sürtük" filminin TV versiyonu olan Bir Yıldız Tutuldu adlı dizilerden sonra şimdi de konusu itibarıyla Hababam Sınıfı'nı andıran yeni bir dizinin çekimleri başladı.

Bilindiği gibi medyada uzun süredir Hababam Sınıfı'nın modern versiyonunun çekileceği yazılıp çiziliyor hatta karakterleri kimlerin oynayacağı konusunda isimler bile belirleniyordu. Ancak bu proje bir türlü gerçekleşemedi. Zaman zaman bu konuda adı geçen Gani Müjde, sonunda Hababam Sınıfı'na benzer bir projeyi hayata geçirdi. Müjde'nin sahibi olduğu Tükenmezkalem ile Süreç Film'in ortak yapımı olan, senaryosunu Gani Müjde'nin yazdığı, yönetmenliğini de Tarkan Karlıdağ'ın yaptığı Hayat Bilgisi, şubat ayından itibaren Kanal D'de ekrana gelecek.

Perran Kutman geri döndü

İdealist bir lise öğretmeni ve onun çevresinde gelişen komik ve trajik öyküleri içeren Hayat Bilgisi'nde Perran Kutman ve Tarık Papuççuoğlu başrol oynarken, Belma Canciğer, Ulvi Alacakaptan, Atilla Olgaç, Kerem Kupacı ve Yıldız Asyalı da diğer önemli rolleri paylaşıyor. Şehnaz Tango ve Üzgünüm Leyla isimli dizilerden sonra uzun süre ekranlarda görünmeyen Perran Kutman, Hayat Bilgisi'nde, haksızlığa karşı susmayan ve maddiyata önem vermeyen idealist bir öğretmen Afet olarak çıkıyor izleyenleri karşısına. İkinci Bahar'ın "Vakkas"ı olan ve kısa bir süre önce Kanal D tarafından yayından kaldırılan Azad'ın "Reşo Ağa"sı Tarık Papuççuoğlu da dizide Müdür Amil Bey'i canlandırıyor.

Aldığı maaşla geçinemeyen diğer öğretmenler gibi o da yan işler yapıyor ama okul müdürü olmasının avantajıyla bu yan işler biraz büyüyor. Amil Hoca, okulun bahçesini paralı otoparka çevirebiliyor meselâ. Ama bunu okulun giderlerini karşılamak için yapıyor. Dizide, komedi unsurunu da kullanarak eğitim sisteminin aksayan taraflarını göstermeye çalıştıklarını söylüyor Tarık Papuççuoğlu. Bunu yaparken de hayat bilgisi dersi verdiklerini kaydediyor. Dizinin, bir Yeşilçam klasiği olan Hababam Sınıfı'yla kıyaslanmasının mümkün olmadığını söyleyen Papuççuoğlu sözlerinin sonunda, "Benzerlikleri bulunduğu için bir nebze de olsa onu hatırlatırsa kendimizi bahtiyar hissederiz" diyor.

Hem dizisi oldu, hem de klibi

Oynadığı diziler ve sunduğu çocuk programı sayesinde Türkiye'nin gözü önünde büyüyen Yıldız Asyalı da bu dizide Rüya adlı bir öğrenciyi canlandırıyor. Asyalı, Rüya'yı şöyle anlatıyor: "Anne- babası ayrılınca sorunlar yaşayıp lise ikide okulu bırakan bir kız. Ancak Afet Öğretmen sayesinde hayata bağlanıyor ve okuluna dönüyor." Basında hep Rüştü Asyalı'nın kızı olarak tanıtılan Asyalı, bu yanlışın düzeltilmesini istiyor ve babasının Rüştü Asyalı değil, Ümit Asyalı olduğunu söylüyor. Asyalı, yeni dizisinin yanısıra bugünlerde bir heyecan daha yaşıyor. Çünkü, Kanal D'de yayınlanan Çocuk Kulübü, programda söylenen çocuk şarkılarından oluşan bir albüme dönüştü. Albüm için bir de klip çekildi.

  • Mustafa NİZAMOĞLU

  •  
    Reyhan ve Cem sonunda sözleniyor
    Meltem Cumbul ve Beyaz'ın rol aldığı Biz Size Aşık Olduk'ta, Reyhan babasına gerçeği açıklamak üzere gider, Cem de onun peşine takılır. Bu sırada Attila'da Çayeli'ne gitmeye karar vermiştir. Cem'i Attila sanan babaanne ölmeden torununun sözlendiğini görmek istemektedir. Bunun üzerine Reyhan ile Cem sözlenir.
    Kanal D / 22.15

    Evde '12 Dev Adam' anlaşması...
    Bizim Aile'nin bu bölümünde, Esra, Deli Hüsrev'in evinde Ahmet ve oğlu Murat'ın fotoğraflarını görür. Hüsrev'e sorduğunda ise Ahmet'in kendi oğlu olduğunu öğrenir. Esra bu gerçekle birlikte Hüsrev'in yüzündeki burukluğu da fark eder. Esra, Hüsrev'in oğlundan ayrı yaşayışını araştırır.
    Stv / 20.30

    Aşkın ölümsüzlüğüne dair fantastik bir öykü
    Hülya Avşar, Kenan Işık ve Haldun Dormen gibi ünlü oyuncuların başrol oynadığı, gösterime girdiğinde tartışmalara neden olan Yeşil Işık, bugün ilk kez olarak TV ekranlarına geliyor. "Karışık Pizza" ve "Güle Güle" gibi son yılların popüler Türk filmlerine yapımcı olarak imza atan Faruk Aksoy'un ilk yönetmenlik denemesi olan filmin konusu şöyle: Ali, zengin bir aile babasıdır. Ancak evliliği iyi gitmemekte, bunu iş başarılarıyla telafi etmeye çalışmaktadır. Fakat hayatının en büyük oyununu oynamak için yanlış bir gün seçer. 11 Eylül günü allak bullak olan piyasa, geride altı milyon dolar kaybetmiş bir adam bırakır. Kriz geçirir ve hastaneye kaldırılır. Aynı gün Elif adındaki bir kadın da aynı hastaneye kaldırılır. Yaşaması için organ nakli yapılması gerekmektedir. Ali ölür. Ancak yanlış zamanda öldüğü için öbür tarafa alınmaz. Onun karaciğeri ise Elif'e nakledilmiştir. Ali'nin dünyaya dönebilmesi için Elif'i öldürmesi gerekmektedir.
    Yeşil Işık
    Yön: Faruk Aksoy Oyn: Necef Uğurlu, Kenan Işık, Haldun Dormen, Çolpan İlhan, Eşref Kolçak, Behzat Uygur
    KANAL D / 20.30
    21 Ocak 2003
    Salı
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED