T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

P O L İ T İ K A

'Seve seve istifa edin'

'Bu ülke için seve seve' kampanyasını hükümete uyarlayan Erdoğan, "Eğer bu hükümet; bu ülke için, işe yarayacak, vatandaşı sevindirecek bir şey yapmak istiyorsa, derhal istifa etmelidir" dedi.

AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin "Bu ülke için seve seve" kampanyasını 'arsızca ve sıkılmadan' kullandığını belirterek, "Eğer bu hükümet; bu ülke için, işe yarayacak, vatandaşı sevindirecek bir şey yapmak istiyorsa, derhal istifa etmelidir. Milletin kâbusu olmaktan çıkın artık" dedi.

Erdoğan, AK Parti Meclis Grubu'nda yaptığı konuşmada, hükümeti istifaya çağırdı. Anadolu'da yaptığı gezilere değinen Erdoğan, milletin 'hükümet istifa' diye bağırdığını söyledi. Başbakan Ecevit'in "seçim lafını duymak istemiyorum" diyerek milletin sesine kulaklarını tıkadığını kaydeden Erdoğan, "Anlaşılan o ki, Sayın Başbakan'ın kulağı sadece IMF'den gelen talimatları duymakta olup, halkın taleplerine tıkanmış durumda" şeklinde konuştu.

'Ülke için seve seve' kampanyası

Medyanın başlattığı 'bu ülke için seve seve' kampanyasına hükümetin "arsızca ve sıkılmadan" sahip çıktığını hatırlatan Erdoğan, vatandaşın maddi-manevi her türlü fedakarlığı yaptığını belirterek, "Vatandaşın yapacağı bir şey kalmadı. Bir şey yapılacaksa, yapması gereken hükümettir. Eğer bu hükümet; bu ülke için, işe yarayacak, vatandaşı sevindirecek bir şey yapmak istiyorsa, derhal istifa etmelidir. Buradan elçilik yapıyorum; bir an önce çekip gidin! Düşün bu milletin yakasından, düşün! Milletin kâbusu olmaktan çıkın artık. Halkımız karanlık tablodan çıkış adresini bizde; AK Parti'de görmektedir" dedi.

IMF'nin yapacağı 10 milyar dolar ek kredi yardımının somut hiçbir projeye harcanmayacağını belirten Erdoğan, yardımın 'hibe' gibi gösterilmesini eleştirerek, "Türkiye iflas etmiş. IMF ve Dünya Bankası, 'aman iflasını açıklama', 'iflasını ertelemen için al sana 10 milyar dolar daha' demektedir" dedi.

AK PARTİ ÇANKAYA'DA

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ve beraberindeki Merkez Yürütme Kurulu üyelerini kabul etti. Erdoğan, yaklaşık yarım saat süren basına kapalı görüşmeden sonra yaptığı açıklamada, MYK üyelerini Sezer'e tanıttığını ve siyasi partiler ve seçim yasaları ile ekonomik durum üzerinde de durduklarını belirtti. Erdoğan, "Bu yasalar üzerinde Sayın Cumhurbaşkanı'nın hassasiyetle durduğunu görüyoruz. Tabii bugün milletvekillerinin özlük hakları ile ilgili değişikliğin gerçekleşmiş olması da Sayın Cumhurbaşkanı tarafından olumlu karşılandı" dedi.

 
ANAP 'minik ortak'
ANAP'a "hükümetin minik ortağı" diyen Çiller, Başbakan Ecevit'ten ise "Algılama sensörü sorunlu Başbakan" diye söz etti. Çiller, seçim barajınn düşürülmemesini istedi.
MUMCU: BU POLEMİK BENİ ÜZDÜ
Mumcu, "Tartışmanın Sayın Başbakan'ın şahsına yönelmiş olmasından üzgünüm" dedi.
Sezer: Uyum yasaları çıkarılmalı
Cumhurbaşkanı Sezer, Kopenhag Kriterleri'ne uymak için eksikliklerin giderilmesini ve Anayasa değişikliklerine uygun yasaların çıkarılmasını istedi.
KUTAN: BARAJ KORUNSUN, İTTİFAK KOLAYLAŞSIN
Derviş'i kınadı, gözaltına alındı
Ekonomiden Sorumlu Devlet Bakanı Kemal Derviş'e, pancar taban fiyatı nedeniyle "kınama" telgrafı çeken kooperatif müdürü gözaltına alınıp sorgulandı. Bakan Derviş'e telgraf çekerek ekonomi politikalarını beğenmediğini belirten ve bir an önce pancar taban alım fiyatları ile ilgili kararnameyi imzalamasını isteyen Muş Pancar Kooperatifi Müdürü Nusret Erbaş, telgrafı çektikten kısa bir süre sonra gözaltına alındı. Erbaş'a, Bakan Derviş'e bu telgrafı, kimlerin isteğiyle, hangi amaçla çektiği ve başka bir eylem yapıp yapmayacağı soruldu. Nusret Erbaş ise bir bakanı politik fikirleri neticesinde eleştirme hakkını kullandığını, bundan başka bir amacının olmadığını ve örgüt olarak sadece Pancar Üreticileri Kooperatifi ile ilgisinin olduğunu söylemekle yetindi. Erbaş sorgusundan sonra serbest bırakıldı.

22 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED