T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

G Ü N D E M

Adil Saçan'dan
Yılmaz'a şantaj

Hakkında soruşturma açılmasına neden olan ihbar mektubunda Saçan'ın, 'Beni görevden alamazlar. Turgut Yılmaz'a sirayet eden bir naylon fatura olayıyla ile ilgili elimde bilgiler var' dediği belirtiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında amirlerine hakaret ve Emniyet'te başkalarının üzerinde baskı kurmak suçlamasıyla soruşturma açıldı.

Polis Teftiş Kurulu'nca yürütülen soruşturma sonrasında hazırlanan ön inceleme raporunda Saçan hakkındaki, "kendisini emniyet müdürü, vali ve cumhuriyet savcılarından üstün gördüğü" iddiasına yer verildi. Aynı raporda suçun nevi "kendisi ile aynı rütbede iş arkadaşlarına onur kırıcı söz söylemek; amir ve üstlerini söz, yazı, tutum veya davranışları ile küçümsemek" olarak tanımlandı.

Soruşturmanın başlamasına neden olan ihbar mektubunda Saçan'ın, 'Beni görevden alamazlar. Turgut Yılmaz'a sirayet eden bir naylon fatura olayıyla ile ilgili elimde çok önemli bilgiler var' dediği belirtiliyor. Ahmet Ceraskal tarafından 3 Ağustos 2001'de Cumhurbaşkanlığı ve İçişleri Bakanlığı başta olmak üzere pekçok devlet kurumuna gönderilen ihbar mektubunda Örümcek Ağı operasyonundan çok önce Saçan'ın Mesut Yılmaz'ın kardeşi Turgut Yılmaz'ın adının karıştığı bir naylon fatura olayıyla ilgili elinde çok önemli bilgiler olduğunu ileri sürdüğü kaydediliyor.

İhbar mektubunda neler var?

İhbar mektubunda şöyle deniyor: "Adil Serdar Saçan, kendisini emniyet müdüründen, validen, bakandan, savcılardan üstün görmekte ve her toplumda üstleri hakkında ağza alınmayacak sinkaflar etmektedir. Bu şekilde davranmamasını, zarar göreceğini söyleyenlere, 'Beni hiçbir güç görevden alamaz. Ben küçüklerle uğraşmam, benim işim büyüklerle. Onları dünya aleme rezil edebilirim. Turgut Yılmaz'a sirayet eden bir naylon fatura olayı ile ilgili elimde çok önemli bilgiler var. Ben ne istersem yapmak zorundalar. Savcıların da bana vefa borcu var. Hem idareyi, hem adliyeyi bağladım. Bana kim dokunabilir' gibi sözler etmektedir. Teşkilat içerisinde de gücünü artırmak ve başkalarının üzerinde baskı kurmak için özellikle rütbelileri hedef alan ihbarlar yaparak teşkilata zarar vermektedir. Emniyet müdürü ve yardımcıları bile onun şerrinden kendilerini korumak için ona şirin görünmeye çalışmaktadırlar."

İşkence iddiasına inceleme

Vali Erol Çakır, Nevzat Ak'ın işkence gördüğünü iddia ettiği dilekçeden sonra eski Emniyet Müdürü Abanoz ile Saçan hakkında inceleme yapılmasını istedi.

İstanbul Valisi Erol Çakır, eski Emniyet Müdürü Kazım Abanoz ve Organize Suçlar Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında işkence iddiaları nedeniyle inceleme yapılması için İçişleri Bakanlığı'ndan müfettiş talebinde bulundu. İşkence iddialarının incelenmesine gerekçe olan şikayet dilekçesi, arazi yolsuzluğu nedeniyle gözaltına alındıktan sonra işkence gördüğünü ileri süren Nevzat Ak tarafından gönderildi. Ak, valiliğe gönderdiği mektupta yedi gün boyunca işkence gördüğünü öne sürdü. Çakır da 28 Eylül 2001 tarihli yazıda, "İddialarla ilgili incelemenin müfettiş veya müfettişlerce yürütülmesi " talebinde bulundu.

Bu arada ihbar mektubunun bir başka bölümünde Saçan'ın organize suçlarla mücadeleyi tek başına yürüttüğü imajını vererek kendisine çıkar sağlamaya çalıştığı da belirtildi. Devlet kurumlarına gönderilen bu ihbar yazısı üzerine başlayan ön incelemede Saçan'la ilgili iddialara dayanak teşkil eden ifade tutanakları ve ilgili birimlerden alınan yazılar değerlendirildi.

 
Önce yasağı öğrendiler
Fakültenin birinci sınıfına bu yıl kayıt yaptıran öğrenciler, bir kez olsun derse giremedi. Fakülteye değil ama kapısına kadar gidebiliyorlar!..
Kıs fena bastırdı
Yurdun büyük bir bölümünde etkili olan kar ve soğuk hava hayatı olumsuz etkiliyor. Doğu Anadolu'da çok sayıda köy yolu kapanırken, okullar da tatil edildi.
Bak şu Yılmaz'ın yaptığına!
İlk gazetesini ilkokul sıralarında çıkartan lise öğrencisi Mesut Yılmaz, aylık olarak çıkarttığı 'Genç Kalem'i yönetiyor. Yılmaz'ın Yazı İşleri Müdürlüğü görevini üstlendiği gazete ayda 5 bin adet basılıyor.
Doktorları ağlatan mektup
İzmir'de genç bir kadın, DEÜ Acil Servisi'ndeki hekimlerin, ölen babasını yaşatmak için gösterdiği çabaları unutmayarak, şiirsel ifadelerle teşekkür mektubu yazdı. Mektup okunurken doktorlar gözyaşlarını tutamadı
Ölene kadar çalışalım
Yargıtay Genel Sekreteri İbrahimhakkıoğlu, hazırladığı Anayasa değişikliği teklifinde, yüksek mahkeme üyelerindeki "65 yaş sınırı"nın 70'e uzatılmasını istedi
KIRCA VE KIRMIZIGÜL'E TEŞEKKÜR
Türk Kalp Vakfı Başkanı Çetin Yıldırımakın, 28 Kasım Çarşamba günü vakfın yeni binasının açılacağını bildirerek, vakfa katkı sağlayan sanatçılar Levent Kırca ve Mahsun Kırmızıgül'e teşekkür etti. Vakfın Şişli'deki merkezinde Levent Kırca, Mahsun Kırmızıgül ve Nükhet Duru'nun katılımıyla basın toplantısı yapan Yıldırımakın, Türkiye'nin içinde bulunduğu sıkıntılara rağmen 11 ay gibi kısa bir sürede 8 katlı yeni bir bina ve donanımını yaptıklarını yeni binanın 28 Kasım Çarşamba günü törenle açılacağını söyledi. Levent Kırca'nın, Dolmabahçe'deki Levent Kırca-Oya başar Tiyatrosu'nun bulunduğu tesisi hiçbir ücret almadan 27 Kasım akşamı yapılacak Mahsun Kırmızıgül konseri için kendilerine açtığını kaydeden Yıldırımakın, Kırmızıgül'ün de vakıf yararına bu konsere ücretsiz çıkacağını belirtti.

22 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED