T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


İTALYA'NIN
İŞİ ÇAMUR
G.Saray'ın kurbanları arasına girmekten Roma'nın son dakika golüyle kurtulduğunu yazan İtalyan basını "1 puan altın değerinde" yorumunu yaptı. Gazetelerde "Türkler'den acımasız tekmeler, Savaştan sonra beraberlik" başlıkları atıldı.

SPOR YAZARLARI

Ali Gümüş :
Sofya minderlerinde
Acısı çıkacak
'BAŞKA SEÇENEK YOK'
Amerikalılara son gelişmeleri anlatan Devlet Bakanı Kemal Derviş, stand-by anlaşmasının gelecek iki veya üç yılı kapsamasının düşünüldüğünü belirtti. Derviş, "Türkiye'nin mali performansı bu desteğin alınmasında kilitti. Ancak bunun ciddi sosyal bedeli var. Bunun yapılması çok kolay olmamakla birlikte başka seçenek olduğunu zannetmiyorum" dedi.

'SİYASİ MUHALEFET VAR'
Türkiye'nin programındaki mali politika ayarlama çabalarının çok güçlü olduğunu, ancak siyasi muhalefetle karşılaşıldığını belirten Derviş, "Her şeye rağmen bu mali politikayı işletebilmek çok olumlu bir faktör" diye konuştu. Siyasi olaylara fazla bağımlı olmadıklarına da işaret eden Bakan Derviş, sıkıntıların atlatılabileceğini ileri sürdü.

İLK DERS YASAK
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi birinci sınıfa kaydolan başörtülü öğrenciler, yaklaşık iki ay önce başlayan derslerine bir kez olsun girememişler. "Okula değil, okul kapısına hoşgeldiniz'' diye karşılanan öğrenciler, yasağın sona ereceği ve hocalarıyla tanışacakları o ilk günü iple çekiyor.

'Seve seve istifa edin'
AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu hükümet bu ülke için, bir şey yapmak istiyorsa, derhal istifa etmelidir. Bir an önce çekip gidin! Düşün bu milletin yakasından ve kabus olmaktan çıkın artık. Karanlık tablodan çıkışın adresi biziz" dedi.

ANAP hükümetin 'minik' ortağı
DYP Genel Başkanı Tansu Çiller, ANAP'a "minik ortak" diyerek alay etti ve seçim barajının yüzde 10'a düşürülmesine karşı çıktı.

 
Savaş yakınımıza geliyor!..
ABD'nin Ankara Büyükelçisi Pearson'un Irak'ı hedef gösteren açıklamasından sonra, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Faruk Loğoğlu da, Türkiye'nin Irak'la savaş konusundaki tutumunu değiştirebileceğini ima etti.
Bush-Taliban
'kelle' düellosu

Usame Bin Ladin'in yakalanması için 25 milyon dolar ödül koyan ABD'ye Taliban'dan ilginç cevap. Taliban'ın Kandehar bölge komutanı Hakkani, ABD'nin 25 milyon dolarına karşılık kendilerinin Başkan Bush'un kellesine 50 milyon dolar ödül koyduğunu söyledi.
Teslim oluyorlar
Taliban askerleri Kunduz'u teslim etmek isterken, gidebilecekleri hiç bir yerleri olmayan Özbek, Çeçen, Uygur, Pakistanlı ve Arap savaşçılar buna karşı çıkıyordu. Dün gece alınan kararla ölü sayısının artmaması için Taliban teslim olmayı kabul etti.
Adil Saçan'dan Yılmaz'a şantaj
İstanbul Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Adil Serdar Saçan hakkında amirlerine hakaretten soruşturma açıldı. Soruşturmanın başlamasına neden olan ihbar mektubunda Saçan'ın, 'Beni görevden alamazlar. Turgut Yılmaz'la ilgili elimde çok önemli bilgiler var' dediği belirtiliyor.
22 Kasım 2001
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.515.000
Mark 679.000
Altın (Cum.) 91.000
Borsa 11.617


Türkiye'de Hava
Adana 3 / 12
Ankara -6 / 2
Bursa -1 / 7
Diyarbakır -10 / -4
Erzurum -2 / 5
İstanbul 1 / 9
İzmir 3 / 10
Trabzon 3 / 9
 


Albayrak Şirketler Grubu

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Amerika'nın savaş gücü Meclis ve muhalefet
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
Sisler arasından baktığımızda... Patronlar mesleği unutursa, böyle olur!..
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
Zor sorular… Toplumsal muhalefeti taşımak
Taha Kıvanç : Can Aksın :
Medyadan son haberler Ekonomik krize karşı küçük bir önlem
Akif Emre : Koray Düzgören :
Ortak dil, ortak tavır Savaş adım adım Irak'a yaklaşırken...
Mehmet Şeker : Davut Dursun :
Bekle AB, bir gün geleceğiz İflas eden siyaset ve mukadderatımız
Rasim Özdenören : Kadir Demirel :
Yalın edebiyat Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Ramazan| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED