T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
Bilgisayar'da fiyatları indirdik

T E L E V İ Z Y O N

Kriz masaya yatırılıyor

CNN Türk, ekonomik krizin birinci yılında yaklaşık beş saat sürecek olan özel programlarla krizi tüm boyutlarıyla ele alıp, en uzun kriz bilançosunu çıkarıyor.

Cnn Türk 22.05
Şubat krizinin tetikleyicisi olan kasım krizinin üzerinden tam bir yıl geçti ancak Türkiye, 22 Kasım 2000'de içine yuvarlandığı ekonomik krizden hala kurtulamadı. CNN Türk, krizin yıldönümünde ekonomik, siyasal, politik, sosyal ve kültürel boyutlarını saat 18.05'ten 23.00'a kadar özel programlar ile ele alıp, 'En uzun krizin bilançosu'nu çıkarıyor. Kriz özel programları, Cüneyt Özdemir ve Soner Yalçın'ın hazırladıkları beşN birK ile 18.05'te start alıyor. 'Yoksulluk Gerçeği'ni ekrana getirecek olan Özdemir'in konukları, 'Nöbetleşe Yoksulluk' kitabının yazarları Oğuz Işık ve Melih Pınarcıoğlu.

Yavuz Baydar'ın saat 19.05'te ekrana getireceği SoruCevap'ta ise, Koç Finansal Hizmetler Yönetim Kurulu Başkanı Burhan Karaçan '22 Kasım Krizi'yle ilgili izleyicilerin sorularına cevap verecek. CNN Türk Ekonomi Servisi, 'Geçen bir yılda neler olduğunu, neden olduğunu ve Türk ekonomisinin geleceğini' saat 21.15'te ekrana gelecek kriz özel programı 'Ekonomi Özel'de ele alacak.

Krizin sosyal boyutları 32. Gün'de

Mehmet Ali Birand ve Rıdvan Akar'ın hazırladığı 32. Gün ise, krizin sosyal boyutlarını ve etkilerini ele alacak. Dört dosyanın yer alacağı programın ilk dosyası, bankalarını kaybeden patronları ve krizin bir yılda bankacılık sektöründe yarattığı erozyonu anlatırken, ikinci dosya, ev kadınlarının krizle savaşını konu alacak. Krizin dramatik sonucu olan suç oranlarının artışı'yla devam edecek olan program, televizyon dizilerinden oyunculuk teklifi alan sendikacıların öyküsünü ekrana getiren dosyayla son bulacak.


SEYRİ ŞAHANESeyri Şahane
Bilgi de kapitalistleşti
Havva Setenay'dan bir ekran notu: "Ekonomik krizden beli bükülen insanlar soluğu yarışma programlarında alıyor. Bilgi yarışmalarının çoğalması, katılımcılarda belli bir düzeyde bilgi birikimi olması kuralını bile unutturdu. Rutin gelirinin dışında kazanç elde etmek isteyen herkes yarışmalara bel bağlıyor artık. Eskiden bilgi köşeyi dönme aracı olarak değil, erdemli insan olmada anahtar olarak kulanılırdı. Şimdilerde sadece yarışmacıların bilgi düzeyi değil, yarışmalarının da bilgiyi ne kadar barındırdığı tartışma konusu. Serhat Hacıpaşalıoğlu'nun sunduğu 'Riziko' belki de bugüne kadar yayınlanan en sağlıklı bilgi yarışmalarından birisiydi. En azından herkes bilgisine göre kazanıyor, tesadüfe pirim verilmiyor, insanlar birbirlerini vahşi doğanın kurallarına göre elemiyordu. Daha önemlisi, katılımcılar programın sunucusu tarafından aşağılanmıyordu."

 
Kanal 7 - 22.30
Deşifre, mektupları çözdü
Mehmet Ali Önel ve uzman bir ekibin hazırladığı Deşifre, haber dosylarıyla gündem oluşturmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Egebank sanığı Yahya Murat Demirel'in kendi el yazısıyla kaleme aldığı cezaevi mektuplarını ele geçiren Mehmet Ali Önel, bu hafta da eşi Ayşenur Demirel'in mektuplarını açıklıyor. Ünlü isimlere hakaretlere varan ifadelerin yer aldığı ve gizli kalmış birçok gerçeği ortaya koyan mektupları ekrana getiren Deşifre, çözülmeyi bekleyen onlarca şifre ve kodları da çözmeye çalışıyor. Ayşenur Demirel'in Amerika'daki ailesine fakslanması için gönderdiği mektupların nasıl ele geçirildiği, lüks yaşamı için cezaevinde hangi yöntemleri kullandığı konularının anlatıldığı programda, Murat ve Ayşenur Demirel'in birer tutuklu olduğu halde dışarıdaki trilyonlara nasıl yön verdikleri, tüm mal varlıklarına haciz konulduğu halde elden yüzbinlerce doların kaynağının ne olduğu gibi sorulara da cevap aranıyor.
Stv - 23.15
SİYASETİN ARTILARI VE EKSİLERİ
Krizden çıkış yolları arayan Türkiye'de siyaset de ağır eleştirilere hedef oluyor. Siyasi tıkanıklık, siyasi ahlak, oy barajının altında kalan partiler derken siyaset zor günler geçiriyor. Murat Keskin'in hazırlayıp sunduğu Artı Eksi'de de bu hafta krizin siyasete etkileri konu ediliyor. Keskin, demokrasilerdeki en önemli kurumların başında gelen parlamenter sistemin bu tıkanıklıklarını gidermek ve çözüm bulmak adına neler yapıldığını, siyasetin artıları ve eksilerini ANAP İstanbul Milletvekili ve İnsan Hakları Komisyonu Başkan Vekili Emre Kocaoğlu'yla birlikte değerlendirecek.
22 Kasım 2001
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Ramazan | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED