T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

TOBB da Ecevit'e 'git' dedi

Siyasi tıkanıklığın önünü açma görevinin Ecevit'te olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, " Sayın Başbakan`ın alacağı kararla, ülkeyi kaosa sürüklemeden, siyasi belirsizliği kaldıracağına inancımız tamdır." dedi.

Başbakan Ecevit'in rahatsızlığından dolayı piyasalardaki tedirginlik üzerine biraraya gelen TOBB üyeleri 7 saatlik bir zirvenin sonunda ekonomideki belirsizliğin kaynağının siyaset olduğu belirtilerek Başbakan Bülent Ecevit'e üstü kapalı biçimde "Git" dedi.Başbakan'ın hastalanmadan önce ekonomik proğramın gayet iyi gittiğini ve hedeflerin tutma yolunda olduğunu vurgulayan Hisarcıklıoğlu, son aylardaki siyasi belirsizliğin artmasıyla ekonominin 5 yıl geriye gittiğini söyledi.

Birlik merkezinde, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun başkanlığında saat 10.30'da başlayan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Genişletilmiş Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 7 saat sürdü.

Tıkanıklığın önü açılsın

Yazılı bir açıklama yapan Hisarcıklıoğlu, siyasetin, ülkenin yaşadığı tıkanıklığın önünü açmak zorunda olduğunu ifade etti. Hisarcıklıoğlu, "ülkesini sevdiği ve büyük hizmetler verdiği herkes tarafından kabul edilen sayın Başbakan'ın alacağı kararla, ülkeyi kaosa sürüklemeden, siyasi belirsizlikleri ortadan kaldıracak bir yapıyı oluşturacağına inancımız tamdır" dedi.

"Gelişmiş ülkelerin en ön safhında yerini almış, insan hakları ve demokrasi alanlarında kendi halkı için gereken adımları atmış, hukuk ve yönetim sistemini çağdaş hale getirmiş Türkiye'yi bir hedeflemeliyiz'' diyen Hisarcıklıoğlu, Türk insanının gücü ve birikiminin, bu hedeflere rahatlıkla ulaşabilecek düzeyde olduğunu bildirdi. Hisarcıklıoğlu "yeterki önündeki engeller kaldırılsın" dedi.

Ülkenin geleceğini sağlam temeller üzerine tesis etmenin sorumluluğunun, siyasiler, sivil toplum kuruluşları, meslek örgütleri,kısacası tüm kesimlerin görevi olduğuna işaret eden Hisarcıklıoğlu, bu bağlamda tüm sivil toplum kuruluşlarını göreve çağırdıklarını vurguladı.

İzleme Komitesi kurulacak

Demokratik toplumlarda, sorunların nihai çözüm mercii siyaset mekanizması olduğuna dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti:

"Siyaset, yaşadığımız bu tıkanıklığın önünü açmak zorundadır. Ülkesini sevdiği ve büyük hizmetler verdiği herkes tarafından kabul edilen sayın Başbakan'ın alacağı kararla, ülkeyi kaosa sürüklemeden, siyasi belirsizlikleri ortadan kaldıracak bir yapıyı oluşturacağına inancımız tamdır. Tabanımızdan gelen sese ve sıkıntılara kulak vererek, bu çerçevede artık porgramlanan adımların atılıp atılmadığını daha da yakından takip edeceğiz."

Hükümeti izleme komitesi kuracaklarını Hisarcıklıoğlu, alınan kararların uygulamaya konmasını sağlamak için, aktif bir tavır geliştireceklerini vurgularken, "gerekli adımları atmayanlardan, sürümcemede bırakanlardan kamuoyu önünde açıklama isteyeceğiz" dedi. Toplantıya, yönetim kurulu üyeleri ile bazı oda ve borsa başkanlarının yanı sıra TOBB danışmanlarından emekli büyükelçi Gündüz Aktan, Para Kurulu Üyesi Güven Sak ile Haluk Kabaalioğlu da katıldı.

Uslu: Hükümet liderliği kaybetti

Emek Platformu Dönem Sözcüsü ve Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, Türkiye'de siyasi belirsizliğin sürdüğünü, ekonomi yönetiminin iflas ettiğini söyledi. İşçi ve memur sendikaları ile bazı sivil toplum örgütlerinin oluşturduğu emek platformu, Hak-İş Genel Merkezi'nde toplandı. Hükümetin ekonomik ve sosyal alanda liderlik yapabilme yetkisini kaybettiğini ileri süren Hak-İş Genel Başkanı Uslu, ülkenin sıkıntılarından kurtulmasının yolunun seçimden geçtiğini savunarak, seçim ve siyasi partiler yasalarında değişiklik yapılarak halkın önüne sandığın getirilmesi gerektiğini öne sürdü. Emek Platformu, Ekonomik ve Sosyal Konsey'den çekilme konusunu tartıştı. Bu konudaki kararın, platformun 16 Temmuz'da Yalova'da yapacağı toplantıda verileceği belirtildi.



3 Temmuz 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED