T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Doğru bildiğimiz hatalar

Hayatımızda birçok doğru bildiğimiz şeyin zamanla yanlış olduğunu öğrendiğimizde şaşırırız. İşte sizi şaşırtacak doğru bildiğimiz birkaç hata.

Hata 1: Gün boyu elinizin yüzünüzde dolaşımı farkında olmadan bakterilerin özellikle göz bölgesine yerleşmesine neden olur. Aynı zamanda cildinizin daha çabuk deforme olmasına yol açar.

Hata 2: Saçlar ıslakken en güçsüz haldedir. Eğer saçlarınızı banyo sonrası havlu ile sararsanız saçlarınız hem kırılacak hem de zor taranacaktır. Bunun yerine saç uçlarınızı sadece havlu ile hırpalamadan kurulayın.

Hata 3: Çoğu kişi sadece güneşlenirken güneş koruma kremi kullanır. Oysa yaz aylarında dışarı her çıkışınızda yüksek faktörlü güneş kremi kullanmalısınız.

Hata 4: Sadece yaz aylarında ayakların bakıma ihtiyacı olduğu yanlış bir düşüncedir. Sadece yazın yapılan ayak bakımı yeterli olmaz. Belli periyodlarda el ve ayak bakımı yapılmalıdır.

Hata 5: Koyu renk oje ile açık renk ojenin farkı olmadığı inancı da doğru değildir. Koyu renk ojeyi tırnaklarınızdan çıkartırken dahi tırnaklarınıza zarar verdiğini unutmayın.

Hata 6: Cildinizin sadece gündüzleri nemlendiriciye ihtiyacı olduğu şeklindeki düşünce cilt sağlığınızı olumsuz etkiler. Gece boyunca hücre yenilenmesi daha hızlı olacağı için, uykuya yatmadan önce nemlendirici kullanmak daha etkilidir. Gece kullanılan nemlendiricinin etkisi daha fazla olacaktır.

Hata 7: Ne kadar çok öğün atlarsak o kadar çabuk kilo veririz düşüncesi de yaptığımız hataların başında geliyor. Oysa iki saatte bir az az beslenirsek metabolizmamızın savunmaya geçmesine izin vermeden daha hızlı kilo veririz.

Tavuklu paça çorbası

Malzemeler: 1 adet tavuk göğüs eti, 3 kaşık un, 3 kaşık sıvı yağ, 5 su bardağı tavuk suyu, 4-5 diş sarmısak, pul biber, tuz, sıvı yağ, 1/2 limon suyu.

Yapılışı: 3 kaşık sıvı yağ ile unu tencereye alıp un pembeleşene dek kavuralım. Diğer yanda haşlayıp didiklediğimiz tavukları ve tavuk suyunu tencereye alıp topaklanmamasına dikkat ederek sürekli karıştıralım. Tuzunu ekleyelim. Ayrı bir tavada sıvı yağ, pul biber ve sarmısağı yakıp çorbanın üzerine dökelim. 1 taşım kaynatıp ocağın altını kapatalım. Sıcak sıcak servis yapalım.
Not: Arzu edilirse üzerine sarmısaklı sirke (veya limon) dökebiliriz.


2 Temmuz 2002
Salı
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED