T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

E K O N O M İ

'Başbakan Ecevit
krizi körüklüyor'

Koalisyonu birarada tutup, piyasalardaki krizi önleyeceğine inanan Ecevit, görevde kalarak önlemeye çalıştığı şeylerin gerçekleşmesine hizmet ediyor.

Dış piyasalarda hükümetin devam etmesi konusunda ciddi endişeler başladı. Dünya finans çevrelerinin önde gelen yayın organlarından Financial Times, hükümetin Başbakan Ecevit'le yürümesinin çok zor olduğuna dikkat çekerken uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch'in açıklamasında, yaşanan siyasi belirsizlik nedeniyle istikrar programında yılbaşından bu yana elde edilen kazanımların kaybolma tehlikesi doğduğuna dikkat çekti.

Ecevit'e güven kalktı

Financial Times da önceki günkü sayısının başyazısında Türkiye'deki siyasi durum ve Başbakan Ecevit'in konumunu ele aldı. Gazetede, "Koalisyonu birarada tutup, piyasalardaki krizi önleyeceğine inanan Ecevit, görevden ayrılmayı reddederek önlemeye çalıştığı şeylerin gerçekleşmesine hizmet ediyor" yorumu yapıldı.

Financial Times'ın Türkiye'deki ekonomik ve siyasi gelişmelere ilişkin başyazısında Türkiye'nin en etkin ve "ağırlığı olan" siyasetçilerinden biri diye sözedilen Başbakan Bülent Ecevit'in sağlık durumunun ağırlaşması nedeni ile kendisine olan güvenin giderek ortadan kalktığı kaydedildi.

Gazete, "Siyasi liderler iktidardan ayrılmayı biraz zor kabullenirler, Ecevit de bunlardan biri. Bugüne kadar da bu konuda haklı nedenleri vardı. Ama artık sağlık durumunun, otoritesini hayli zayıflattığı ortada" yorumuna yer verdi.

Koalisyonda uyum azaldı

Ecevit'in uzun süredir giderek daha da bozulan sağlığı nedeni ile koalisyon içindeki anlaşmazlıkların arttığı ve özellikle de Avrupa Birliği'ne ilişkin reformların çıkmaza girdiği aktarılan yorum yazısında daha sonra şu görüşler yeraldı: "Ecevit'in partisinden olan Dışişleri Bakanı İsmail Cem, belki de görevi devralmak için en popüler isim durumunda. Ama yaklaşık DSP kadar sandalyeye sahip olan ve bu yüzden Başbakanlığı devralma hakları olduğuna inanan milliyetçiler, onu biraz fazla solda görebilirler. Son kamuoyu yoklamaları koalisyon ortağı partilerin hiçbirinin yüzde 10'un üzerine çıkamayacağını gösteriyor. O yüzden hiçbiri erken seçim istemiyor."

 
Kredizede vatandaş borçlarını askıya aldı Hükümetin yapamadığı konsolidasyonu kredi borcu olan vatandaş yaptı. Ücretli kesim kredi kartı ve ferdi kredi borcunu ödememeye başladı.
Tüccar, Halkbank'tan 15 trilyonunu geri çekti
TOBB da Ecevit'e 'git' dedi
Siyasi tıkanıklığın önünü açma görevinin Ecevit'te olduğunu belirten TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, " Sayın Başbakan`ın alacağı kararla, ülkeyi kaosa sürüklemeden, siyasi belirsizliği kaldıracağına inancımız tamdır." dedi.
Piyasalarda tedirginlik arttı
Endeks ilk seansta yüzde 3.13, günün genelinde ise yüzde 4.5 düşüşle 9.135 puana indi. Dolar ise 1 milyon 620 bin liraya çıktı.
Türkiye lojistik üs
Türkiye krizle boğuşurken Omsan Lojistik Genel Müdürü Hakan Ertik, Türkiye'nin, yakın bölgesine lojistik hizmeti verebilecek tek ülke olduğunu söyledi. Ertik, "Şu anda 3 milyar dolar civarında olan Türk lojistik piyasası, komşularına karşı bölgedeki hizmetlerin üstlenilmesi durumunda 5-6 yıl içerisinde 7.5 milyar dolarlık potansiyele ulaşabilir" diye konuştu.
3 Temmuz 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
Reklam Tarifesi
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED