T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
'Cinayet'e inceleme

Çapa Tıp Fakültesi'ne müfettiş gönderen Sağlık Bakanı Osman Durmuş, 'Medine Bircan' olayının tüm boyutlarıyla incelenmesini isterken, üniversiteyi savunan Dekan Faruk Ergezer, devletin genelgelerini uyguladıklarını söyledi.

Sağlık Bakanı Osman Durmuş, İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi Hastanesi'ne getirilen kanser hastası Medine Bircan'ın, sağlık karnesinde başörtülü fotoğrafı bulunduğu için tedavi edilmeyerek ölümüne neden olunmasına ilişkin, hastaneye müfettiş gönderdi. Bakan Durmuş, iddialar üzerine Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu'nu harekete geçirdi. Durmuş, olayın tüm boyutlarıyla incelenmesini istedi.

Üniversiteden savunma

Bu arada İstanbul Çapa Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Ergezer dekanlık binasında düzenlediği basın toplantısı ile Medine Bircan'ın ölümü ile ilgili, suçlamalardan kurtulmaya çalıştı. Prof. Ergezer yaptığı açıklamada devletin genelgelerini uygulamak zorunda olduklarını belirterek, Bircan'ın, tedavisinin geçiktirildiği için değil ilerlemiş 'rahim kanseri' hastalığından hayatını kaybettiğini iddia etti.

Prof. Ergezer, fakültelerine tedavi için müracaat eden Bircan'dan resmi evrak sahtekarlığını önlemek için uygun vesikalık fotoğraf istendiğini doğruladı. Erzengin, sahtekarlığa mahal vermemek için başı açık fotoğraf üzerinde önemle durduklarını kaydederek, amacın hastaları art niyetli sahtekar kişilerden korumak olduğunu savundu.

Ergezer, hekimlerin hastalarını ırk, din, dil , kılık kıyafet farkı gözetmeden tedavi etmelerinin hekimlik mesleğinin vazgeçilmez gereği olduğunu savunarak, "Hastanemize düşmanımız da gelse, hatta Abdullah Öcalan da gelse eğer hastaysa tedavi görür" dedi.

Sorumlular ortaya çıksın

Sağlık karnesinde başörtülü fotoğraf olduğu için Çapa Tıp Fakültesi'ne kabul edilmeyen Medine Bircan'ın ölümü ile ilgili tepkiler sürüyor. Mazlum-Der İstanbul Şubesi Başkan Yardımcısı Gülden Sönmez, Sema Döğücü ve Arife Gökkaya'dan oluşan Yaşam Girişimi üyeleri dün Medine Bircan'ın ölüm nedeninin açığa çıkarılarak, suçluların cezalandırılması için Sirkeci Postanesi'nden, Cumuhurbaşkanı A. Necdet Sezer başta olmak üzere, hükümet üyeleri ile sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine birer faks gönderdiler.

 
AK Parti'den bankalara genel görüşme isteği
Atama skandalı
Botaş'ta yeni bir skandal daha... Üç trilyonluk ihalede görevi kötüye kullanmaktan yargılanan üst düzey bürokratlar yeni görevlere getirildi.
'Sivas hâlâ karanlık'
Üzerinden 9 yıl geçen ve 37 kişinin ölümü, olaylardan sonra 33 kişinin de idam cezasına çarptırılmasıyla son bulan Sivas olayları üzerindeki karanlık perde aralanamadı.
Örtülü öğrenciye telafi hakkı yok
Meclis'ten suç duyurusu
Valiler kararnamesi krizi aşılamıyor Bakü-Ceyhan'da ÇED raporu tamam
Bakü-Tiflis-Ceyhan Boru Hattı Projesi'nin Çevresel Etki Değerlendirmesi tamamlandı. ÇED Projesi'nin kamuoyuna sunuş süreci 24 Haziran-22 Ağustos 2002 günleri arasında tamamlanacak. Proje tamamlandığı takdirde Azeri petrolü Ceyhan'da kurulacak tesisler ve deniz terminali üzerinden dış dünyaya transfer edilecek. 1.760 kilometrelik boru hattının 1.076 kilometresi Türkiye içinde inşa ediliyor. Güzergah üzerinde yer alan 10 il halkı olumlu etkileniyor. BTC Ham Peitrol Boru Hattı Projesi'nin 2005 yılında tamamlanarak işletmeye açılması bekleniyor.

3 Temmuz 2002
Çarşamba
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED