T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

T E L E V İ Z Y O N

Ekranlar 'hafif'ledi

Yaz sezonunun start almasıyla bir bir tatile giden başarılı dizilerden kalan boşluk, magazin-eğlence programları, yazlık diziler ve belgesellerle kapatılıyor. Ekranlar 'hafif' elbiselerini çoktan giydi yani.

Asmalı Konak, Yedi Numara, Yeditepe İstanbul, Çocuklar Duymasın ve Deli Yürek gibi sevilen ve büyük başarı kazanan dizilerin bir bir ekrana veda edişi, TV kanallarını yeni program arayışlarına itti. Tam bir dizi sezonu olan kış döneminden sonra, yaz ekranı magazin programları, eskisi ve yenisiyle pembe diziler, fix menü eğlence programları ve geç saatlerde ekranlara gelecek tür olarak 'Doğa' ağırlıklı belgesellere teslim artık.

Yaz dönemi uygulamasına geçerek ekranını yenileyenlerden, Kanal 7'de yeni komedi dizisi Temel-Dursun start aldı. Kanal 7 ayrıca, tür olarak vadesi doldu sanılan Reality Show türündeki Bu Kadar Olur adlı yapımı da ekranlara getirerek nitelikli yapılırsa, bu tür programların da rating toplayabileceğini kanıtlama çabası içine girdi. Kanal 7 yaz döneminde kış döneminde de yayınlanan Kung Fu adlı diziyle, yaz sıcağına karşı ferah bir esinti babından Memleket Havaları'na yeniden start verdi. Doğa belgeseli Hızlı ve Ölümcül de yine aynı kanalın yaz jokerleri arasında...

Bir dönemler TRT'de -belki de- alternatifi olmadığı için büyük beğeniyle takip edilen, şimdilerde ise izleyenlere ancak nostaljik bir tat vermeye yetebilen Cosby Ailesi, yine aynı kanalın yayın akışına alındı. Belgesel programlarındaki çeşitlilik ve yoğunlukla tanınan TRT, yaz döneminde de belgeselden vazgeçmiyor.

Gündüz kuşağının neredeyse tamamını kaplayan, Kanal D'de yayınlanan Aşk Meleği, Aşk Çıkmazı, Star'daki Hayat Ağacı, Show TV'de ekranlara gelen Maria Clara ve Fırtınalı Günler ile ATV'deki Masum Aşk gibi pembe dizilere bir yenisi daha eklendi. ATV'de yayınlanacak Aşk ve Nefret yaz sezonunda da ev hanımlarını ekrana bağlamaya aday görünüyor.

Yeni sezonda Kanal D ekranlarına gelmeye başlayan Yarım Elma adlı yerli yapım komedi dizi ile Fanus adlı yarışma programının start alması ve bu tür dizilerin devamının sinyallerinin alınması ise, yaz sezonunda da komediden geçilmeyeceği izlenimi vermeye yetti izleyenlere...

  • TELEVİZYON SERVİSİ / İSTANBUL


    Kardeş kardeş müzik-eğlence
    Ekrana yepyeni bir müzik eğlence programı geliyor. Güçlü ve Derviş Soydemir kardeşlerin birlikte sundukları programın ilk bölümüne, Nuray Hafiftaş, Ankaralı Turgut ve Uğur Murathan konuk oluyor. Türk Halk Müziği'nin sevilen seslerinden Nuray Hafiftaş'ın en güzel türkülerini seslendireceği Soydemir Kardeşler Show programında, Ankaralı Turgut ve THM'nin parlayan yıldızı Uğur Murathan da son albümlerinden parçalar okuyorlar.
    Kanal 7 / 23.00

  •  
    Telefonunuz dinleniyor!
    Ömer Faruk Günel ve Saygı Öztürk'ün sunduğu Sisler Bulvarı, telefon dinleme olaylarının perdesini aralıyor. "Kimler nasıl telefon dinliyor?", "Kimlerin nasıl telefonları dinleniyor?" sorularının cevap bulacağı programa, Meclis Telefon Dinleme Araştırma Komisyonu üyesi Haşim Haşimi ve Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Dairesi eski Başkan Yardımcısı Rüştü Yetkinbal katılıyor.
    Kanal 6 / 23.00

    Şebnem yine plan peşinde
    Böyle mi Olacaktı'da, yaşadıklarından uzaklaşmak isteyen Pınar, kimsenin bilmediği bir otelde kalmaktadır, ancak bir gün Yusuf'u karşısında bulur. Yusuf geçmişi hatırladığını söyler. Şebnem, Pınar ile bağlantısı olduğunu öğrendiği Zuhal'ın kapısını çalar ve iki kadın ortak düşmanları için elele verirler.
    Atv / 21.00

    Ender, oğlunu görünce...
    Geçtiğimiz haftalarda yayına giren ve 'yazlık' kategorisinde değerlendirilebilecek dizilerden İki Arada'da, Açelya Akkoyun ve Nail Kırmızıgül başrolde. Dizide bugün, Ender oğluyla tanışmanın yollarının aramaya başlar. Öte yandan mahalleye dadanan bir hırsız bütün evleri soymaktadır.
    Kanal D / 20.35
    3 Temmuz 2002
    Çarşamba
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Aktüel | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED