AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

E K O N O M İ
Piyasada 1 milyarı aşkın bozuk para var

Piyasaya verilen madeni para miktarı, 1 milyar 211 milyon adede ulaştı. Piyasada bulunan 250 bin liralıkların toplamı 111.4 milyon adet olarak hesaplanıyor. Darphane'nin verilerine göre, 31 Temmuz itibariyle tedavüldeki bozuk paraların değeri 100 trilyon 37 milyar lira olarak hesaplanıyor. Bu değerin 47.7 trilyon lirası madeni 100 bin liralıklardan, 27.8 trilyon lirası 250 bin liralıklardan, 17.7 trilyon lirası ise 50 bin liralıklardan oluşuyor. Piyasada yaklaşık 6.7 trilyon lira değerinde de 25 bin liralık bozuk para bulunuyor.

PTT, koli-kargo hizmetini özelleştiriyor

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) Genel Müdürlüğü, koli kargo hizmetlerini özelleştirmeye hazırlanıyor. PTT Genel Müdürlüğü yetkilileri, bazı yerli ve yabancı şirketlerle ortak koli kargo şirketi kurmak amacıyla görüşmeler yapıyor. Yetkililer; kilo sınırlaması, cihaz yetersizliği, fiyat kıramama gibi nedenlerle özel taşıma şirketleriyle rekabet etmelerinin zorlaştığını, bu nedenle bu hizmetin özelleştirilmesi yolunu seçtiklerini belirtiyorlar.

Hazine'den üç ihale

Hazine Müsteşarlığı, bugün referans bono ihalesi, yarın da biri bono diğeri tahvil olmak üzere iki ihale birden düzenleyecek. Hazine bugün, 13 Ağustos 2003 valörlü, 12 Kasım 2003 itfa tarihli 91 gün vadeli referans bono ihalesi düzenlenecek. Hazine, yarın ise iki ayrı ihale düzenleyecek. Buna göre, 13 Ağustos 2003 valörlü ve 7 Nisan 2004 itfa tarihli, 238 gün vadeli Türk Lirası cinsinden iskontolu hazine bonosu ihalesi gerçekleştirilecek. Salı günü ayrıca, 22 Eylül 2004 itfa tarihli, 406 gün vadeli Türk Lirası cinsinden iskontolu devlet tahvili ihalesi de yapılacak.

Ataşehir'de 60 ay vadeli konut satışı

Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, Ataşehirde 103 adet işyeri ve son 112 adet konutu 13 Ağustos- 30 Eylül tarihleri arasında uygun seçeneklerle satışa sunuyor. En az yüzde 25 peşinat ile birlikte; konutlarda 60 aya kadar vadeli sabit ve artan taksitlerle; işyerlerinde 60 aya kadar vadeli sabit , artan ve TÜFE'ye endeksli taksit seçenekleriyle satışa sunulan gayrimenkullerin tamamının zemin etüdleri yapılmış, strüktüel olarak depreme dayanıklı tünel kalıp betonarme perde taşıyıcılı ve radye temelli, olarak inşa edilmiş binalardan oluşuyor. Şehir planlaması ile altyapılı; konut, ticari, sosyal, eğitim, kültür, spor tesisleri, rekreasyon alanları ve Avrupa standarlarındaki yeşil alanları ile Habitat "Şehir içinde şehir" ödülünü kazanmış olan Ataşehir projesi ailelere konforlu bir yaşam sunuyor.

Taksim Otelcilik 6 otelini satıyor

Turizm sektörünün köklü kuruluşlarından Taksim Otelcilik A.Ş. 6 otelini tek tek satışa çıkardı. Bu otellerin satışları 25-26 Ağustos 2003 tarihinde ayrı ayrı ve kapalı zarf usulu ile gerçekleştirilecek. Vakıflar Bankası'nın en büyük iştiraklerinden biri olan Taksim Otelcilik'in satılcak otelleri şunlar; Ceylan İntercontinental (İstanbul), Side Tatil Köyü (Side) Obaköy (Alanya) Sultansaray (Kemer), Mersin Otel ve Melita Apart (Marmaris). İhaleye katılmak isteyenler İstanbul Şişli'de bulunan şirket merkezinden tanıtım dokümanı ve şartname alabilirler. Tel: 0212 232 16 06 Fax: 0212 248 18 17



11 Ağustos 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED