AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
'Bankalarını boşalttılar
bir de caka satıyorlar'

Başbakan Erdoğan, Türkiye'de bankasının kasasını tamamen boşalttıkları halde hâlâ caka satanların bulunduğunu belirterek, "Bunlar, bunun bedelini devlete ödetirken haya da etmiyorlar" dedi.

  • İSMAİL ZELVİ İSTANBUL
    Başbakan Tayyip Erdoğan, Türkiye'de bankasının kasasını tamamen boşalttıkları halde hâlâ caka satanların bulunduğunu belirterek, "Bunlar, bunun bedelini devlete ödetirken hâlâ haya etmiyorlar" dedi.

    Ümraniye'de Özel Erdem Hastanesi'nin yeni binasının açılışını yapan Erdoğan, 3 Kasım öncesinde öncelikli problem olarak ilk sırada eğitimi, ikinci olarak da sağlığı dikkate aldıklarını hatırlattı. Bu yılı eğitimde seferberlik yılı ilan ettiklerini, sağlıkta da önemli adımlar atma kararı verdiklerini dile getiren Erdoğan, eğitimde devlet-millet kaynaşmasının gerçekleştirilmesi için, bir eğitim kurumu yapıp devlete teslim edenin bunu giderden saymasını kararlaştırdıklarını anlattı. Erdoğan, aynı şekilde sağlıkta da bir hastane açıp devlete teslim edene, bunu gider olarak gösterebilme yolunu açtıklarını da vurguladı.

    Caka satmak kolay

    Başbakan Erdoğan, ülkede hortumların kesilmeye başladığını, bundan da rahatsız olanlar bulunduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti: "Bankasının kasasını tamamen boşalttıkları halde, Türkiye'de hâlâ caka satanlar var. Ve bunlar, bunun bedelini devlete ödetirken hâlâ haya etmiyorlar. Devlet şüphesizdir ki güvencesidir. Ama 3-5 kişinin suiistimallerini 60-65 milyonun ödeme mecburiyeti olamaz. Bunun önünü kesmek mecburiyetindeyiz."

    Türkiye'nin önemli sorunları bulunduğuna dikkati çeken Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: "İşsizlik almış başını gidiyor. Derdimiz, işsizliği ortadan kaldırabilmek veya asgariye indirebilmektir. 16 yıl sonra, son üç aydır Türkiye eksi enflasyonla tanıştı. Ekonomimizdeki büyüme, Çin'deki 8.2'nin ardından 7.4 olarak ikinci sıradadır. 3 Kasım'da yüzde 72 olan bileşik faiz yüzde 43'e indi. Daha iyiye, ileriye gideceğiz. Biz size güveniyoruz. Siz de bize güvenin."

    DEHAP'lılar gözaltına alındı

    Hastane açılışı için Ümraniye'ye gelen Başbakan Erdoğan, vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Başbakan Erdoğan konuşurken, binayı süslemek için dış cephesine asılan balonlar yerinden koptu. Başbakan'ın konuştuğu kürsüye doğru düşen balonları, vatandaşlar elleriyle tutarak engelledi. Bu sırada 30-40 kişilik DEHAP'lı bir grup, slogan atarak hükümeti protesto etti. Polisin uyarılarına rağmen DEHAP bayraklarını açarak taşkınlık çıkaran grup, daha sonra gözaltına alındı. Açılışa Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Çalışma Bakanı Murat Başesgioğlu ve Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da katıldı.

    'Irak'taki yangına gözümüzü kapatamayız'
    Kıbrıs'ta kartları BM değil ABD dağıtacak
    Rum basını, Annan Planı'nın rafa kalkması ve Kıbrıs Temsilcisi De Soto'nun Batı Sahra'ya atanmasından sonra, Kıbrıs'ta inisiyatifin BM'den ABD'ye geçtiğini yazdı.
    Mussolini tasarısı
    Yeni Türk Ceza Kanunu suç işleme "niyetini" bile cezalandırıyor. Birinin cep telefonunu bozana bir yıl, bağ çubuğunu kırana ise 3 yıl hapis cezası verilebilecek. Sivil itaatsizlik de suç olacak.
    'Çağrılmadığımız yere gitmeyiz'
    SP Genel Başkan Yardımcısı Kutan, Bilal Erdoğan'ın düğünüyle ilgili olarak, "Ben ve genel başkanımız düğüne davet edilmedik, davet edilmediğimiz yere de gitmeyiz'' dedi.
    DYP'den 'millî düğün'e AB eleştirisi
    Şevval adı da yasak!
    Hükümet demokratikleşme paketleriyle yasakları kaldırırken, Ağrı'da, kızına Şevval adı koymak isteyen Murat Demirkol'a 'Yasak, başka isim bul' denildi.
    Türkiye'deki Çeçenlere yardım eli uzanıyor
    İngiltere'de faaliyet gösteren Families Relief isimli yardım kuruluşu, Türkiye'deki Çeçen ailelere yardım için proje başlatıyor
    Bu ninelerin suçu neydi ki?
    Velayet, veraset ve mirasa yeni düzen
    Kısa kısa..



  • 11 Ağustos 2003
    Pazartesi
     
    Künye
    Temsilcilikler
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED