AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

P O L İ T İ K A
Çiçek: Yasa ile terör batağı kuruyacak

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'ne çeşitli temaslarda bulunan Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Eve Dönüş Kanunu ile terör batağını kurutacaklarını söyledi. Dün öğle saatlerinde Bandırma'ya gelen Bakan Çiçek, Kaymakam İsmail Gürsoy ve İlçe Emniyet Müdürü Murat Kılavuz tarafından karşılandı. Adliye sarayını ziyaret edip, Cumhuriyet Başsavcısı Ünal Yalıncak ve hakimlerle bir süre görüşen Çiçek, daha sonra Bandırma sokaklarında dolaştı. Kot takım elbise giyen bakanı vatandaşların fark etmediği görüldü. Çiçek, burada yaptığı açıklamada, Topluma Kazandırma Yasası ile terör batağını kurutmayı hedeflediklerini belirterek, "Topluma Kazandırma Kanunu çok faydalı olacak. Yasadan faydalanmak için bine yakın müracaat var. Bu sayede terör batağını kurutacağız" dedi.

CHP bürosu 'Cemal Kaya' bürosu oldu

CHP'den istifa eden ve Ağrı'da CHP'yi bir tabela partisi yapacağını belirten Bağımsız Ağrı Milletvekili Cemal Kaya, CHP'nin bulunduğu katı satın alarak kendine irtibat bürosu yaptı. Ağrı'ya önceki gün gelen ve seçmenlerinden CHP adına oy istediği için özür dileyen Miletvekili Cemal Kaya, CHP'nin Ağrı'da bir tabela partisi olarak kalmasını istedi. Erzurum Caddesi üzerinde bulunan ve yaklaşık 2 yıldır CHP Ağrı İl Başkanlığı katını satın alan Kaya, CHP tabelasını kaldırarak, "Cemal Kaya İrtibat Bürosu" tabelasını astırdı.

Bakan Güçlü, kurban görmeyi istemedi

Tarım ve Köyişleri Bakanı Sami Güçlü, katıldığı temel atma töreninde, kurban kesilmesi sırasında manzarayı görmemek için korumalarını kendisine siper etti. Konya-Aksaray Karayolu üzerinde, TÜYAP Fuar Alanı yanındaki mahalli at yarışları ve cirit oyunlarının yapılacağı Konya Hipodromu 2. etap inşaatının temelini atan Bakan Güçlü, alana getirilen koçların kurban edilmesini istemedi. Ancak ısrarlar üzerine izin vermek zorunda kalan Güçlü, koçların kesilmesi sırasında yanındaki görevlileri kendisine siper ederek manzarayı seyretmedi.

Polisten, CHP'li İnce hakkında suç duyurusu

Yalova Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 2 polis memuru, kendilerine "darp ve hakarette" bulunduğu iddiasıyla CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce hakkında suç duyurusunda bulundu. Yalova Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan trafik polisleri Veli Pırlanta ve Muhsin Uyar'ın iddialarını yalanlayan Milletvekili İnce, "siyasi davranıyorlar" diye 2 polis hakkında savcılığa şikayet dilekçesi verdi. "Darp ve hakarete" maruz kaldıklarını iddia eden polis memurlarından Veli Pırlanta ise "Savcılığa önce ben müracaat ettim. Milletvekilinin öyle agresif bir yapı içinde olmasını doğru bulmadım. Kendisini de milletvekili olarak tanımak mecburiyetinde değilim" dedi.



11 Ağustos 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED