AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Bilmem hatırlar mısın?

İnsanoğlu unutmaya meyyaldir. Bu nedenle de anılarını taze tutmak ve yaşatmak için, bir eşyayı, bir fotoğrafı yahut bir müziği o anıya ithaf eder ve baktıkça, dinledikçe o ânı tekrar tekrar yaşar. Kimi insanlar ise hatıraları saklamanın tarihe gömülmek olduğunu ve bu nedenle de şu ânı yaşayamayacaklarını düşündüklerinden hatıralara pek değer vermezler.

1-Dostlarınızla bir geziye gittiniz. Yanınıza ilk alacağınız eşya.......

a) Fotoğraf makinesi
b) Grup oyunu
c) Kaset çalar

2-Arkadaşlarınızla bir restorana gittiniz, yemeğinizi yediniz, hesabı ödediniz ve kolonyalı mendillerinizi aldınız. Kolonyalı mendili..........

a) Şu an gerekmiyor
b) Açar kullanırım
c) Saklarım

3- Bir yakınınızın hediye ettiği gömlek lekelendi ve lekeyi çıkartmak neredeyse imkansız.......

a) Hiç uğraşmam atarım
b) Lekeyi çıkartamazsam tadilat yaparım
c) Leke çıkmıyorsa dolaba kaldırırım

4- Arkadaşlarınızla bir kafeteryadasınız ve çok hoş bir anı paylaşıyorsunuz. O esnada da hoş bir müzik kulağınıza geldi.....

a) Bu şarkı bizim şarkımız olsun
b) Güzel bir melodiymiş
c) Her zaman çalan bir müzik

5- Ayrılmak durumunda kaldığınız arkadaşlarınızla her yıl belli bir gün ve belli bir saatte buluşma kararı aldınız.

a) Aramalarını beklerim
b) Kesin kimse gelmez
c) Mutlaka giderim

6- Gelen hediyeleri, ................

a) Pek önemsemem
b) Biriktiririm
c) Hoşuma gidenleri kullanırım

7- Eş dostla çektirdiğim fotoğrafları.........

a) Albümümde saklarım
b) Bir yere koyarım
c) Bir bilsem ki neredeler

8- Mektuplaştığım bir arkadaşım.............

a) Keşke olsa
b)Var
c) Yok

9- Evde en çok kullandığım elektronik eşya....

a) Cep telefonudur
b) Televizyondur
c) Radyodur

10- Bir arkadaşınızla kötü anılarınızın yaşandığı bir mekana daha sonra tekrar gitmeniz gerekiyor.....

a) Gidemem
b) Fark etmez giderim
c) Mecbursa giderim

PUAN TABLOSU

	A	B	C
1	1	2	3
2	2	3	1
3	3	1	2
4	1	2	3
5	2	3	1
6	3	1	2
7	1	2	3
8	2	3	1
9	3	2	1
10	1	3	2

DEĞERLENDİRME

16 puan ve altı
Hatıralar her tarafınızı sarmış. Çok duygusal ve hassas bir kişisiniz. Olaylar karşısında çabuk seviniyor veya kırılabiliyorsunuz. Ani kararlar vermek çoğu zaman sizi yanlışa sürükleyebiliyor. Biraz temkinli olmanızda ve insanlara çok güvenmemenizde fayda var. Çünkü hatasız kul olmaz, karşınızdaki kişilerin hatalarını görmezden gelmeye çalışın ve sakın kendinizi hiç kimseye ezdirmeyin.

17-23 puan
Hiçbir şeye gereğinden fazla değer vermiyorsunuz. Bu güzel ama bazı duygular vardır ki insana manevi huzur verir. Bu tip duygulara değer biçmek tahmin ettiğiniz kadar kolay değildir. Dostluklar, arkadaşlıklar, hatıralar.... insanı manevi anlamda zinde tutarlar. Hatıraların iyisi kötüsü olmaz. Her hatıranın kişi üzerinde olumlu bir etkisi olmuştur. En azından bunun hakkını vermekte fayda vardır.

24 puan ve üstü
Belki pekçok kişiden darbe yemiş olabilirsiniz belki de hayata bakış açınız "hep ileriye" olabilir ama unutmayın ki; insan tarihiyle vardır ve hatıralar bu tarihin meyveleridir. Bu meyveler de bizi diri ve zinde tutar. Hafızanızı kaybettiğinizi düşünün, yolunuza devam mı edersiniz yoksa tekrar hafızanızı kazanmanın yollarını mı ararsınız? İnsanoğlu duygularıyla vardır. Bizleri diğer canlılardan ayıran en güzel özellik de budur.

HAZIRLAYAN: Efser SELAMET GÖKSU
efserselamet@mynet.com

 
C vitamini pasif içicileri koruyor
Çevresindekilerin içtiği sigaradan etkilenenler üzerinde sigaranın yol açtığı tahribatın C vitamini ile azaltılabileceği ortaya koyuldu
Padişahların hediyesi: SABUN
Antalyalılar nefes alamıyor
Sıcak ve nemli hava, Antalya'da hayatı olumsuz etkilemeye devam ediyor. Özellikle Ağustos ayının ilk gününden beri yükselen nem oranının yüzde 90'lara ulaşması, geceleri nefes almayı zorlaştırıyor. Antalya Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, özellikle geceleri nem oranında belirgin bir yükselme yaşanıyor. Ağustos ayının ikinci gününde nem oranının yüzde 91'e kadar ulaştığını belirten Meteoroloji yetkilileri, bu oranın son 3 gündür yüzde 70-80 arasında değiştiğini, dün gece yeniden yüzde 90'a yükseldiğini bildirdiler. Hava sıcaklığının gündüz 34 dereceye ulaştığını kaydeden yetkililer, gündüz yüzde 65-70'i bulan nem oranı nedeniyle sıcaklığın 36-37 derece hissedildiğini ifade ettiler. Nem oranının yüzde 90'lara ulaşması nedeniyle gece saatlerinde bunalan Antalyalılar, kendilerini ya sahile atarak burada sabahlıyorlar ya da geceyi teras ve balkonlarda geçiriyorlar.
Kanserlilere biraz daha yaşama şansı
Kanser tedavisinde hastanın ömrünü kısmen uzatan bir tedavi yöntemi bulundu. Alman Bonn Hastanesi doktorları, son aşamasına gelmiş kemik kanseri hastalarına uyguladıkları radyasyon tedavisi ile bu durumdaki hastaların yaşama süresini iki kat uzatmayı başardılar. Bu yöntemle herhangi bir tedaviye cevap veremeyecek seviyeye gelmiş hastalar, birkaç ay da olsa daha fazla yaşama şansı elde etti. Belirli bir doz ilaç verilen hasta, doktorların tahmin ettiğinin iki katı bir süre kadar hayatta kalabiliyor. Bu tedavi, tümörlü hücrelere yüksek dozda radyasyon verilmesi ile yapılıyor. Adı geçen hastanede 64 hastanın yer aldığı gruptan birine sadece bir enjeksiyon verilirken, diğer grup 2 enjeksiyon ile denendi. İkinci gruptan alınan sonuçlar, umut verdi.
Dişler her zaman fırçalanabilir
Ege Üniversitesi (EÜ) Diş Hekimliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şükrü Kandemir, diş fırçalamanın belli bir zamanda yapılması gerektiğine ilişkin uluslararası bilimsel bir saptama bulunmadığını söyledi. Prof. Dr. Şükrü Kandemir, yaptığı açıklamada, son günlerde medyada ''dişlerin yemeklerden 1 saat sonra fırçalanması gerektiğine'' ilişkin haberlerin yer aldığını belirterek, dişlerin yemeklerden önce, hemen sonra ya da yemeklerden 1 saat sonra fırçalanması gerekliliğinin ''uluslararası bir saptama olmadığını'' ifade etti.
Yumurta, bağışıklığı tehdit ediyor
Erciyes Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Tayfur Bekyürek, yumurtayla insanlara geçen antibiyotik kalıntılarının, bağışıklık sistemini zayıflattığını söyledi. Prof. Dr. Bekyürek, yumurta tavuklarında koruyucu tedaviye önem verilmediği için, hastalandıklarında bol miktarda antibiyotik yüklemesi yapıldığını ve bunun da dolaylı olarak insana geçtiğini açıkladı. Bekyürek, "Yumurtayla insanlara geçen antibiyotik kalıntıları bağışıklık sistemini zayıflattığı için hastalıklara karşı direnci kırıyor. Bu nedenle tavuklara aşırı antibiyotik kullanımından vazgeçilmelidir" diye konuştu.
11 Ağustos 2003
Pazartesi
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED