T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

Y A Z A R L A R
Hayatınızda ananasa da yer verin

Ananas herkesin sandığı gibi yağ yakan bir meyve değilmiş ama organizmayı tazeleyip toksinlerden arındırıyormuş. Ananasın içerdiği bromelina adlı madde tıpkı midenin ürettiği pepsina gibi et ve balıktaki proteinli moleküllere yapışarak hazmı kolaylaştırıyor. Bu nedenle ananası, protein içeren öğünlerden sonra ve ara öğünlerde yiyin. Bu meyve ayrıca C vitamini, betakaroten ve B12 vitaminleri içeriyor. Su ve kan dolaşımını hızlandıran özellikli potasyum minerali açısından da çok zengin.

Ananas, organizmayı temizliyor. Bağırsakları düzenleyen ve kabızlığı önleyen bol miktarda lif içeriyor. Unutmayalım ki bağırsak tembelliği kan dolaşımını engelleyerek selülit oluşumuna neden oluyor!

En sağlıklı ananas taze ananastır. Ananası dilimleyip tazeliğini ve besin değerini kaybetmemesi için iki gün içinde tüketilmesi gerekir. Konserve ananas tazesine oranla daha az mineral ve vitamin içerir. Ananas kompostosu çok fazla şeker içerdiğinden kalorisi yüksektir. Ananası tek başına tüketemiyorsanız yapacağınız meyve salatalarına ilave edebilirsiniz. Günde yenecek 2 dilim ananas her doğal besinde olduğu gibi sağlığınıza sağlık katacaktır.

Meyveli puding

Malzemeler: 10 adet kuru kayısı, yarım su bardağı süzme yoğurt, yarım su bardağı labne peyniri, yarım paket vanilyalı puding, 1 adet yumurta, 1 çay bardağı tozşeker, 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu, 100 gram ayıklanmış badem.

Yapılışı: Kayısıları, yıkayıp hafifçe şişinceye kadar bir süre suda beklettikten sonra küçük küçük doğrayın. Geniş bir kapta kayısıları, yarım su bardağı süzme yoğurdu, yarım su bardağı labne peynirini, yarım paket vanilyalı pudingi, 1 adet yumurtayı, 1 çay bardağı tozşekeri, 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesini ve 100 gram ayıklanmış ve ince kıyılmış bademi iyice karıştırın. (Bademlerin tuzsuz olması ve dış kabuklarının ayıklanması gerekiyor. Bunun için bademleri sıcak suda yarım saat kadar beklet-melisiniz.) Hazırladığınız pudingi küçük kaplara paylaştırın. Önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında yarım saat kadar pişirin. Soğuk olarak servis yapın.


16 Ekim 2002
Çarşamba
 
GÜLSEN ORTAÇ


Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür
Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED