T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

P O L İ T İ K A
'Halkın dilini konuşuyorum'

AK Parti lideri Erdoğan, kendisini argo konuşmakla eleştiren MHP lideri Bahçeli'ye, "Argo konuşmuyorum, milletimin dilini konuşuyorum" dedi.

Amasya, Çorum ve Kırıkkale'de düzenlediği mitingte coşkulu kalabalıklara hitap eden Erdoğan, meydanlarda kendisini eleştiren MHP lideri Bahçeli ve CHP lideri Baykal'ı hedef aldı. Kendisini "argo konuşmakla" eleştiren Bahçeli'ye cevap veren Erdoğan, "Ben argo margo konuşmuyorum. Ben milletin dilini konuşuyorum. Olay eğer kültürse, milletimin tarih kültürüne bağlı olmakla onlarla kendimi kıyaslamam. Olayı saptırma yoluna girmesinler. Önce millete hesap versinler. İktidarda bu ülkeyi nereye getirdiklerini gördük. Millet 3 Kasım'da neyin ne olduğunu çok iyi cevaplayacak" diye konuştu.

Baykal'a sert cevap

"Dinden, imandan bahseden adamın dokunulmazlık istemiyorum demesi gerekmez mi?" diye kendisini eleştiren CHP lideri Deniz Baykal'a da cevap veren Erdoğan; kendisinin milletvekili adayı olmadığını hatırlatarak, Baykal'a, AK Parti'nin programında dokunulmazlıkla ilgili bölümün sayfa numarasını söyledi. Erdoğan, "Beyefendi, AK Parti'nin programında 16. sayfasının alt paragrafında dokunulmazlıkla ilgili görüşümüzü görürsünüz. Biz bunları siyasi rant olarak kullanmıyoruz. Seçim meydanlarında bunların polemiğini yapmayız. Dokunulmazlık zırhına aday olmayan tek lider benim. Beyefendi aday, bunlar aday" diye konuştu.

Kophenag'ı biz yakalarız

Konuşmasında temel hak ve özgürlüklere de değinen Erdoğan, TBMM'deki partilerin liderlerinin Anayasa değişikliği sırasında 76. maddeyi "Tayyip istifade eder" diye değiştirmediklerini hatırlatarak, "Şimdi biz geliyoruz. Bu ülkede demokrasinin standartlarını biz yükselteceğiz. Temel hak ve özgürlükleri Kopenhag kriterlerine uygu olarak biz geliştireceğiz. Hangi düşüncede inançta olursa olsun, eyleme dönüşmedikçe fikirlerin serbest olacağını, bu ülkede görecekler" dedi.

Konuşmasına ezan okunması nedeniyle ara veren Erdoğan, bazı vatandaşların işsizlikten yakınmaları üzerine "Dur ona da geleceğim. 9 ay 10 gün durdun. Siyasette de 9 ay 10 gün vardır" karşılığını verdi.

  • VELİ TOPRAK AMASYA-ÇORUM-KIRIKKALE

  •  
    Dışişleri: K. Irak polemiği yapmayın
    Askerden sonra Dışişleri de "savaş senaryolarına" direndiğini gösterdi. Dışişleri Sözcüsü Buluç, Kuzey Irak'taki gelişmelerin Türkiye'nin kontrolünde olduğunu bildirdi.
    Küskünler şimdi de savaşı bekliyor
    Seçimi erteletmek isteyen "küskünler", son umutlarını ABD'nin Irak'a saldırmasına bağladı.
    Kutan: IMF'yi çöpe atacağız
    Bahçeli'den AB'ye sert tepki
    KISA HABERLER
    Kanadoğlu ısrar ediyor
    Yargıtay Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, DEHAP yöneticileri hakkında "resmi evrakta sahtecilik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yapılmasını istedi. Kanadoğlu, YSK kararlarının sadece seçim için kesinlik taşıdığını belirterek, ceza hukuku yönünden gerçeğe aykırı bilgi vererek Başsavcılık tarafından bu yönde belge düzenlemesini sağlayan DEHAP yöneticileri hakkında "resmi evrakta sahtecilik" suçundan Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nca soruşturma yapılmasını talep etti.
    17 Ekim 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED