T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

G Ü N D E M
Polislere 'işkence' cezası

'Manisalı Gençler' davasında biri başkomiser 10 polis, 60 ile 130 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptrıldı.

Kamuoyunda "Manisalı Gençler Davası" olarak bilinen, biri başkomiser 10 polisin yargılandığı davada karar çıktı. Mahkeme heyeti, daha önceki kararında direnerek, sanıkları 60 ile 130 ay arasında değişen hapis cezalarına çarptırdı. Manisa Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın duruşmasına, sanıklardan Levent Özvez, Musa Geçer, Ramazan Kolat ve başkomiser Halil Emir katıldı. Altı sanık ise duruşmaya gelmedi. Mahkeme, buna göre, polis memurları Levent Özvez'i 12 mağdur için 120 ay, Turgut Demirel'i 6 mağdur için 60 ay, Engin Erdoğan'ı 11 mağdur için 110 ay, Fevzi Aydoğa'nı 11 mağdur için 110 ay, Musa Geçer'i 11 mağdur için 110 ay, Mehmet Emin Dal'ı 11 mağdur için 110 ay, Turgut Özcan'ı 7 mağdur için 70 ay, Atilla Gürbüz'ü 10 mağdur için 100 ay, Ramazan Kolat'ı 11 mağdur için 110 ay ve Başkomiser Halil Emir'i de 13 mağdur için 130 ay hapis cezası verdi.

'Dava henüz bitmedi'

Manisa Baro Başkanı Serhan Özbek, "Dava henüz bitmemiştir. Karar tebliği aşaması ve temyiz sürecinin bu davada alışılagelen güvensiz uygulamalara muhatap edilmemesi gereklidir" dedi. Manisa'da, 26 Aralık 1995'te gözaltına alınan 16 gence, işkence yaptıkları iddiasıyla biri başkomiser, 10 polis hakkında dava açılmıştı. Mahkemenin polisler için verdiği beraat kararı, Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından bozulmuş, davayı tekrar ele alan yerel mahkeme, ikinci kez beraat kararı vermişti. Karar, Yargıtay Ceza Genel Kurulu tarafından bozulmuş, bunun üzerine yerel mahkeme, sanık 10 polis memurunu, her mağdur için 10'ar ay hapis cezasına çarptırmıştı. Karar, Yargıtay 8. Ceza Dairesi tarafından yeniden bozulmuştu.

"AB'ye mesaj verildi"

İnsani Haklar Hukuki ve Sosyal Araştırmalar Merkezi Başkanı Avukat Cüneyt Toraman kararı Türkiye'nin AB'ye, "Biz işkence konusunda çok duyarlıyız" mesajı verir nitelikte olduğunu söyledi. Yerli ve yabancı basın kuruluşları da duruşmaya büyük ilgi gösterdi. Duruşmayı izleyenler arasında Almanya'nın İzmir Başkonsolosu Ralph Breth ile İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi Songeeta Ahuja da vardı. Almanya İzmir Başkonsolosu Ralph Breth, bu davanın AB için önemli olduğunu, bu nedenle izlemeye geldiğini söyledi. Breth, "Ancak, biz taraf değiliz. Sadece izlemeye geldik. Burada gördüklerimizi bir rapor halinde kendi bakanlığımıza bildireceğiz. Değerlendirmeyi yetkililerimiz yapacaktır" dedi.

 
ÖNDER üyeleri gözaltına alındı
KADIKÖY Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerinin dertlerini dinlemek için okul önüne gelen ÖNDER Başkanı Solmaz ile yönetim kurulu üyeleri gözaltına alındı, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Bir öğrenci ezilme tehlikesi atlatarak baygınlık geçirdi.
BOTAŞ'ta ihale kavgası
BOTAŞ'taki "Mühendislik İhaleleri" ile ilgili skandal büyüyor. İhalenin iptali yönünde görüş bildiren üç üyeden ikisi görevden alındı.
ABD ordusu seri katilin peşine düşecek
2 Ekim'den beri 9 kişiyi öldürerek Washington ve banliyölerinde dehşet saçan seri katilin yakalanması için başlatılan çalışmalara Amerikan ordusu da katılacak
Kaynanaların kitabı yazıldı
Gelin, kaynana ve damat ilişkilerini mizahi bir dille anlatan "Kaynanamın Hakları" adlı kitap 100 gelin ve 100 kaynananın katıldığı bir etkinlikle tanıtıldı.
Ersümer'den Beyaz Enerji savunması
Tatlıses'i Derya Tuna kurtardı
17 Ekim 2002
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Dizi | Röportaj | Karikatür

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED