T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i

S P O R
5'İ BİR YERDE TAKTIK

Türkiye rekor kırmak için çıktığı Liechtenstein'i Okan, Ümit, İlhan ve Serhat (2)'ın golleriyle geçti, zirvedeki yerini perçinledi.

2004 Avrupa Şampiyonası elemelerinde Leichtenstein'i ağırlayan Türkiye fark beklediği maçın ilk yarısında sayısız gol fırsatları bulmasına rağmen devreyi 3-0 önde kapadı. İlk dakikalarda tehlikeli olan Leichtenstein'in ataklarını gol yemeden geçiştiren Milliler beklediği gole 7. dakikada Okan'la kavuştu. 14. dakikada Ümit Davala ile farkı 2'ye çıkaran Türkiye 22. dakikada bu kez İlhan'la skoru 3-0'a taşıdı. Milliler ayrıca Okan (2), Nihat ve İlhan ile girdiği gol fırsatlarını değerlendiremedi. Leichtenstein'in ise bu yarıdaki en etkili iki pozisyonu Rüştü'den döndü.

FARKI SERHAT AÇTI

İlk yarıda elde edilen farklı skorun etkisiyle Türkiye, pozisyonu bol olan bu yarıdan sadece iki gol çıkarabildi. Oyuna sonradan giren Serhat'ın 82 ve 90. dakikalarda attığı gollerle skoru 5-0 taşıyan Türkiye bu yarıda ayrıca Nihat, Arif, Emre ve Ergün'le bulduğu pozisyonları cömertçe harcadı. Leichtenstein ise bu yarıda ki en önemli pozisyonlarını Nigg ve Frick ile yakaladı ancak değerlendiremedi. Konuk ekip maçın son dakikalarında Thomas Beck'in düşürülmesiyle kazandığı temdit penaltısını Mario Frick değerlendiremedi.

Şenol Güneş tarihe geçti

A Milli Takım'ı Dünya Kupası'nda 3. sıraya taşıyıp tarihe geçen teknik direktör Şenol Güneş, dün akşam yeni bir rekorun daha sahibi oldu. Fatih Terim'den 2 maç eksiği bulunmasına rağmen genel başarı yüzdesinde birinci sırada yeralan Güneş, Liechtenstein galibiyetiyle Milli Takım'daki 17. zaferine ulaştı. Son 2 yıldır A Milli Futbol Takımı'nın başında teknik patron olarak görev yapan Güneş böylece Fatih Terim'e ait olan 'en fazla maç kazanma' rekorunu da egale etti. Liechtenstein maçıyla birlikte Güneş, Milli Takım'ın başında 32. maçına ulaştı.

  • SAVAŞ ÇORLU

    Spor Yazarları
    Turgut Koloğlugil: Yunus Akgül:
    Liechtenstein keyfi Prova bile değil
    Ali Gümüş:
    Sinan Şamil
  •  
    İngiltere düşünsün!
    Liechtenstein'i farklı yenerek 2004 elemelerinde 3 maçtan 9 puan çıkaran Türkiye, İngiltere maçı öncesi moral buldu.
    Efes son nefeste
    Büyük çekişmeye sahne olan maçı temsilcimiz son 15 saniyede Ender'in basketiyle kazanmayı başardı.
    Batista Cafu oldu!
    Son haftalarda suskunluğuyla dikkat çeken teknik direktör Terim, dünkü antrenmanda neşeli tavırlarıyla dikkat çekti.
    Beşiktaş göze geldi
    Denizli maçı öncesi, sakat ve hasta futbolcuların fazlalığı teknik heyeti endişelendiriyor.
    Trabzon'a Körfez uyarısı
    Ümitler dolu dizgin
    2004 Avrupa Ümitler Futbol Şampiyonası Eleme Grubu'nda yaptığı ilk 3 maçı da kazanan ümit millilerde yüzler gülüyor. Teknik Direktör Raşit Çetiner, Portekiz gibi, Avrupa'nın bu yaş grubunda her zaman şampiyonluklara ve finallere ismini yazdıran bir takım karşısında çok anlamlı bir galibiyet olduğunu belirterek, "Oyuncularımla her zaman gurur duyuyorum. Onlar için ne söylesem az. İyi bir takım olduğumuzu herkese gösteriyoruz. Bu galibiyetle grupta çok önemli bir avantaj elde ettik. Nisan ayında deplasmanda oynayacakları İngiltere maçından da puan ya da puanlarla döneceğimize inanıyorum" dedi. Öte yandan Ümitlerde, kart cezalısı Selçuk ile Fatih, İngiltere karşısında forma giyemeyecek.
    17 Ekim 2002
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    ReklamTarifesi
    AboneFormu
    MesajFormu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Röportaj | Karikatür

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED