AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Ne olacak bu CHP'nin hali

Bugünlerde iki CHP'li biraraya gelince, "Ne olacak bu partinin hali" diye başlıyorlar konuşmaya. Çünkü CHP hem tabanda iktidardan çok eleştiriliyor, hem de milletvekilleri yönetimden şikayetçi.

Bilinir, ama biz yine de hatırlatmış olalım; Hani iki Türk bir araya gelince "Ne olacak bu memleketin hali" muhabbeti başlarmış ya; bu günlerde iki CHP'li biraraya gelince, "Ne olacak bu partinin hali" diye başlıyorlar konuşmaya.

Çünkü CHP muhalefet olmasına rağmen iktidardan çok eleştiriliyor. Hükümetin icraatını beğenmeyenler "etkili muhalefet yapamadığı" gerekçesiyle CHP'yi suçluyor. Miletvekilleri, örgütler, parti içi muhalefet de aynı gerekçeyle yönetimi suçluyor.

Milletvekilleriyle Meclis kulisinde sohbet eden gazeteciler de "Baykal'ın etkinliklerinden haberdar edilmediklerinden" şikayetçi olunca, bir milletvekili dayanamayıp patladı: "Yahu tamam anladık. Parti sert muhalefet yapmıyor. Milletvekilleri ile parti yönetimi arasındaki ilişki de beklenen düzeyde değil ama neredeyse karısıyla kavga eden bizi suçluyor. El İnsaf!" Biz gene de soralım: Hakikaten ne olacak bu CHP'nin hali?


CHP'li Dinçer'in TBMM'deki odası paylaşılamıyor

Vekillerin TBMM Halkla İlişkiler Binası'ndaki odaları pek küçük. Birçok milletvekili, danışmanlarıyla birlikte küçücük odalarda çalışmaktan şikayetçi. CHP Ankara Milletvekili Bayram Meral ile İstanbul Milletvekili Kemal Derviş'e de bu küçük odalar yetmiyor; Meral'in, Harb-İş'te, Derviş ise Dünya Bankası binasında çalıştıkları söyleniyor. Ancak bir de "körüklü oda" diye bilinen geniş, manzaralı odalar var. Bu odalardan birin CHP Bursa Milletvekili Ali Dinçer'e ait. Ancak Dinçer, kanser tedavisi gördüğü için uzun süre odasına uğrayamıyor.

Kulislerde konuşulduğuna göre, Meral ile Derviş, Ali Dinçer'in uğrayamadığı Meclis'teki odasına göz dikmişler. Dinçer'in odasına önce Kemal Derviş sahip çıkmak istemiş. CHP yönetiminden "olmaz" yanıtı alan Derviş vazgeçerken, bu kez Meral aynı taleple gelmiş. Ancak Meral "olmaz" cevabıyla yetinmeyince görevliler durumu CHP lideri Baykal'a aksettirmiş. Meral, ancak Baykal'dan sert bir cevap alınca Dinçer'in odasından vazgeçmiş.


Aycell yerine Yavuzcell!

GSM sektörüne iddialı giren Aycell, kamuoyunda tartışmalara neden olan bir hediye kampanyası yaptı. Milletvekillerine hem hat hediye etti hem de Siemens'in yeni modellerinden birini ücretsiz verdi. CHP lideri Deniz Baykal, vekillerine "kullanmayın" dedi ama telefonları sadece bir iki CHP'li iade etti. AK Partililer ise Aycell'e alışmaya çalışıyorlar. Diyarbakır Milletvekili Osman Aslan'a yeni hattını sorduğumuzda ilginç bir düşüncesini dile getirdi. Henüz kullanamadığını söyleyen Aslan, "İsmine bir türlü ısınamadım. Bayan ismi gibi" dedi ve Aycell'e alternatif isimler önerdi: Fatihcell, Yavuzcell, Mehmetcell...


Ali Coşkun koltuğu kaptırınca...

AK Parti Meclis Grup toplantılarına yoğun ilgi olunca bakan ve milletvekilleri oturacak yer bulamıyor. Geçen hafta toplantıya geç kalan Sanayi ve Ticaret Bakanı Ali Coşkun, vekil sıralarında boş yer bulamayınca vatandaşlar için ayrılan yukarı bölmeden grup toplantısı takip etti. Yeni Şafak objektifine takılan Coşkun, arkadaşlarına gıpta ile bakıyordu...


Çankaya'nın hayali bile güzel

3 Kasım'dan sonra siyasetten uzaklaşanlar anılarını kaleme alıyorlar. ANAP eski Genel Başkan Yardımcısı Bülent Akarcalı da, kitabında, Cumhurbaşkanı seçimi sürecinde, gazeteci Mehmet Yılmaz'ın kendi ismini önermesinden ne kadar mutlu olduğunu da anlattı. Mehmet Yılmaz'ın, köşesinde, kendisini ve DSP'li Ertuğrul Kumcuoğlu'nu "Meclis içinde Cumhurbaşkanı olabilecek iki isim" diye yazdığını belirten Akarcalı, sevincini şöyle dile getirdi: "Ben de bu köşe yazısını okuyup hem dört köşe olmuş hem de 'söyle ayna benden iyi aday var mı' diye aynalara bakar olmuştum. Ertuğrul Bey'le eskiye dayanan samimi ve güzel bir dostluğumuz vardır. Mehmet Yılmaz sayesinde bu dostluğa tatlı bir anı ekleyip birbirimize 'Sayın Cumhurbaşkanım' diye hitap eder olduk."


Yeğen Demirel'in Rover'i çürüdü

Etme-bulma dünyası. Yukarıdaki Rover marka otomobil, bir dönem banka patronu olan yeğen Yahya Murat Demirel'e ait. 50 trilyonluk "hayali ihracaat", 1.2 katrilyonluk "Egebank" dosyası ile suçlanan yeğen Yahya'nın bir dönem "hız denemeleri" yaptığı spor arabası Adana sokaklarında çocukların oyuncağı haline geldi. Hurdaya dönüşen araba 34 BNH 64 plakasını taşıyor. İşin ilginç tarafı 3 yıldır arabayı ne arayan var ne soran. Adana Emniyeti'ne bugüne kadar hiçbir başvuru yapılmamış. Mahalle sakinleri de, Demirellerin üç yıldır sokak ortasında terkedilen Rover'ı hiç aramadıklarını söylüyorlar.


Buyrun Yuvacık Barajı'na

Yuvacık Barajı'ndaki iddialar nedeniyle hakkında soruşturma komisyonu kurulması istenen eski Belediye Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Sefa Sirmen, iddiaları redderek hiç bir hukuk dışılığın olmadığını savunuyor. İddiaya göre "260 milyon dolara tamamlana-bilecek olan baraj Yap-İşlet-Devret modeliyle 890 milyon dolara bitirildi." Sefa Sirmen ise, Kocaeli'nin sağlıklı içme suyu sorununu çözdüğünü savunarak, "Kocaeli her yıl hazineye en az 500 milyon dolar vergi veriyor. Devlet Kocaelili için 1 milyar Dolar ödemiş çok mu?" diye soruyor. Sirmen yapılan baraj ve Kocaelililerin memnuniyetini yerinde göstermek için gazetecileri de barajı görmeye davet etti. Soruşturma komisyonu Sirmen'e inanmadı. Gazetecilerin değerlendirmesi nasıl olacak, önümüzdeki günlerde göreceğiz.


Arınç'ın tavrı örnek olsun

Kısa bir araştırma yaptık; üyesi olacağımız AB'de bizim kadar çok protokol görevlisi ve protokole düşkün ülke yok. Herhalde "Devlet büyükleri" deyimi de Türkiye'ye özgü. Özellikle Ankara'da vali, belediye başkanı, emniyet müdürü gibi devlet görevlileri zamanının önemli bir kısmını devlet büyüklerini yolcu edip karşılamaya ayırıyor. Son zamanlarda bu uğurlamaya işadamları da dahil olmuşlardı. Bu durum TBMM Başkanı Bülent Arınç'ın da dikkatini çekmiş olmalı ki, kendi yapacağı ziyaretlerde özel kalem müdürü ve şoföründen başka kimsenin kendisini uğurlama ve karşılamaya gelmemesini istedi. Gösteriş ve yapaylıktan uzak, doğal ve sadeliği seven bir insan olan Arınç'ı yürekten kutluyor, hareketinin örnek olmasını diliyoruz.


  KAYHAN ÖZER  BİLAL ÇETİN  NEVZAT DEMİRKOL  VELİ TOPRAK  ASLIHAN A. KARATAŞ  EVİN GÖKTAŞ  SAMİ GÖKÇE  HAMDİ ATEŞ


14 Temmuz 2003
Pazartesi


Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu

Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED