AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
Albaraka Türk

H A Y A T
Kan grubu kişiliğinizi
ele veriyor

Yapılan araştırmalar, kan grupları ile kişilik özellikleri arasında sıkı bir bağın olduğunu ortaya koyuyor. Psikolog Tuncel Altınköprü'ye göre, A kan grubunda bulunanlar uyumlu, 0 kan grubunda bulunanlar hayat dolu, B kan grubundakiler akılcı ve düzenli oluyor. AB grubundakiler ise, her üç mizacın özelliklerini de taşıyor.

  • ÜRÜN DİRİER
    Kan grupları ile kişilik özellikleri arasında bir bağlantı olduğunu ortaya çıkaran araştırmalar sonrasında, insanlar yeni tanıştıkları kişilere burç sorar gibi kan gruplarını sormaya başladı. Özellikle araştırmaların yoğun olduğu Japonya'da insanlar arasında astroloji kadar önemli bir yer edinmeyi başaran kan grubu bilimi, ülkemizde de merak konusu. Psikolog Tuncel Altınköprü de, kan grupları ile insan karakterleri arasında yakın bir ilişki bulunduğunu belirtiyor. Kan grubu ve karakter özellikleri ile ilgili araştırmaların henüz netleşmediğine de değinen Altınköprü, "Araştırmalar Japonya, Amerika, Fransa ve daha birçok ülkede ayrı ayrı yapılıyor. Ancak tüm dünya insanını kapsayacak bir araştırma henüz yapılmış değil. O yüzden bu konuda, bilimsel olarak kesin konuşmak mümkün değil" diyor. Altınköprü'ye göre kan grupları ve karakter özellikleri ile aralarındaki bağlantılar ise şöyle:

    O GRUBU HER ORTAMA UYAR

    MELODİK bir mizaca sahiptirler. Bunlar, yaşamın tadını en iyi çıkaran, dünya nimetlerinden en geniş biçimde yararlanan kişilerdir. İçinde bulundukları ortama çok iyi uyum gösterirler. Tüm insanlarla iyi anlaşır, kimseye ters düşmezler. Uyumlu oldukları için, önlerine sunulan olanaklardan rahatlıkla yararlanırlar. Amaçladıkları sonuca, büyük uğraşlara kalkışmadan, kolayca ulaşırlar. Onların bu başarılarındaki en büyük etken, dış dünyayla, sudaki hidrojenle oksijen gibi uyumlu olmalarıdır. Modaya, havaya, zamana hemen uyuverirler. Herhangi birine çok değişik ve ters gelebilecek bir ortamda bile şaşırmaz, ürküp sinmez, bir köşeye çekilip donup kalmazlar, ortama hemen uyum gösterirler. Sivri ve uç düşünceleri, aykırı fikir ve eğilimleri yoktur. Ancak orijinallikten de yoksundurlar. Diplomat ve tüccar olabilirler.

    En duyarlı A grubu

    UYUMLU mizaç özelliğine sahiptirler. Bu grup içinde yer alanlar, duyan, hisseden, sürekli olarak araştıran, çevrelerindeki kişiler ile bağlantı ve uyum sağlamaya çalışan kişilerdir. Ancak aşırı duyarlılıkları, çevrelerinde büyük uyum güçlüğüne düştüklerinde onların geriye doğru kaçmalarına ve içlerine kapanmalarına neden olur. Uyumlular, içinde bulundukları toplumun en ilgi çekici ve en renkli varlıklarıdır. Ancak, dayanma ve uyum sağlama yeteneklerinin yetersiz kaldığı ortam ve koşullarda çözülürler, acınacak, zavallı insanlar olurlar.

    B grubu inatçı

    RİTİMLİ mizaç özelliğine sahiptirler. Davranışlarında akılcı, sistemli, düzenli ve iradelidirler. Başkalarının tepki ve eğilimlerini dikkate almaksızın, kendi düşünce ve kararları doğrultusunda ilerlerler. Çevrelerine egemen olmak ve yönetmek isterler. Gözü pek, inatçı, otoriter ve serttirler. Mantık ve irade, onlarda daima duygulardan daha önce gelir. Bu kan grubundakiler asker, uzman ve danışman olabilirler.

    AB grubu karmaşık

    KOMPLEKS mizaç özelliği gösterirler, diğer üç mizacın tüm özelliklerini, karmaşık ve karışık bir biçimde kendilerinde birleştirirler. Böyleleri, dengeleri için gerekli olan dinamik bir düzenleme, güçlü bir irade ve iyi bir disiplinle karşılaşana değin, çelişen, karmaşık duygu, düşünce ve eğilimlerin elinde bocalayan, kaprisli, kararsız ve tutarsız bir kişi olur çıkarlar. Bununla birlikte çevrelerine önem vermeleri, sosyal tutum ve yargıları önemsemeleri, mantıklı düşünme yetisine sahip olmaları gibi olumlu yönleri onları başarıya ulaştırır.

  •  
    Balıklara cenaze töreni!
    Sanal âlemin inekleri taze olur peynirleri
    İnternette inek kiralayanlar, bundan böyle taze peynir yiyebilecek. İsviçre'de bir çiftçi, internet üzerinden kiraya verdiği ineklerin sütünden yapılan peynirin kiracılara verilmesini öngören yeni bir uygulamaya imza attı. Paul Wyler adındaki çiftçi, Le Matin gazetesiyle röportajında, yaz sezonunda ineklerin kirasının 276 dolar olduğunu, bu dönemde her bir ineğin sütünden 70 ila 120 kilogram taze peynir üretildiğini belirtti. İsviçreli çiftçi, kiracıların ürünü Eylül'de teslim alacağını söyledi. Taze peynir yemek isteyen onlarca müşterinin kendisine başvurduğunu ifade eden Wyler, "Kiracılar peyniri yiyebilir, satabilir ya da yakınlarına verebilir" dedi. Şimdiden bazı ineklerini restoranlara kiralayan Paul Wyler, elektrik bulunmayan çiftlikte, peynirin odun ateşinde yapıldığını belirtti. İnternette ineklerinin fotoğraflarını sergileyen Wyler'ın 15 ineği bulunuyor.
    Sir 54 milyon dolara Las Vegas'a transfer oldu
    Celine Dion'dan sonra, "Sir" unvanlı Elton John'un da 54 milyon dolar karşılığında Las Vegas'taki büyük otellerden birinde şarkı söyleyeceği bildirildi. İnternetteki magazin sitelerinde yer alan haberlere göre, Elton John, Las Vegas'taki "Caesar's Palace" Oteli'yle 3 yıllık kontrat imzalama aşamasında bulunuyor. Gösterilerine gelecek yıl başlayacak Elton John'un, Celine Dion için özel olarak inşa edilen "Colosseum" adlı mekanda şarkı söyleyeceği bildiriliyor. Dion, Las Vegas'ta 3 yıl boyunca, haftada 5 gece şov yapmak için 100 milyon dolarlık sözleşme imzalamıştı.
    17 Temmuz 2003
    Perşembe
     
    Künye
    Temsilcilikler
    Abone Formu
    Mesaj Formu
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Karikatür | Çocuk

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED