AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

P O L İ T İ K A

Kaynak hortumcular

Başbakan Erdoğan, "Minareyi çaldılar kılıfı iyi hazırladılar. Şimdi damara girdik herşey ortaya çıkıyor. Kaynağı nereden bulacaksınız diyorlar; hortumculardan bulacağız" dedi.

Başbakan Tayyip Erdoğan, eğitim ve diğer ihtiyaçlar için kaynağı hortumculardan bulacaklarını belirterek, "Minareyi çaldılar kılıfı iyi hazırladılar. 10 kuruşluk işi 100 kuruşa yapmışlar. Devletle yaptıkları bağlantılar hep böyle. Şimdi damara girdik herşey ortaya çıkıyor" dedi.

Önceki gece memleketi Rize'ye gelen Erdoğan, geceyi Güneysu ilçesindeki evinde geçirdi. İkizdere ve Rize'de açılış ve temel atma törenlerine katılan Erdoğan, buralarda yaptığı konuşmalarda, Türkiye için yaptıklarını ve ülkenin daha önce nasıl soyulduğunu anlattı. 3 Kasım seçimleri öncesinde faizlerin yüzde 70'lerde olduğunu hatırlatan Erdoğan, faizlerin yüzde 50'nin altına düştüğünü bunun anlamının milletin cebine girecek paranın artması olduğunu ifade etti.

1'e 10 kazandılar

Türkiye'nin sadece bu yıl 73 milyar dolar borç faizi ödeyeceğini kaydeden Erdoğan, bu duruma bugüne kadar yapılan 'hortumlamalarla" gelindiğini ifade etti. Erdoğan, "minareyi çalanların kılıfını hazırladığını" kaydederek, 10 kuruşa yapılması gereken işin bugüne kadar 100 kuruşa yapıldığını anlattı. Hortumları kestiklerini sadece Türk Telekom'un iş yaptığı firmalardan ayda 55 trilyon, yılda 660 trilyon lira daha önce alınmayan paranın alındığını belirten Erdoğan, "Gazeteleri var, televizyonları var yazıp çiziyorlar. Devletle yaptıkları bağlantılar hep böyle. İş bugüne kadar böyle gelmiş ancak biz buna müsaade edemeyiz. Halk hakkına sahip çıkmam için bu emaneti verdi. Biz bu emanete hıyanet edemeyiz" diye konuştu.

Hacı Ahmet Kaptan'ın oğlu

Yoksul öğrencilerin özel okullarda devlet tarafından okutulacağını tekrarlayan Başbakan Erdoğan, kendisinin de özel okulda okumak istediğini ancak bunu başaramadığını kaydederek, "Hep düşlerimde bu vardı ama imkanımız yoktu. Su sattım, simit sattım. Ömrümüz böyle geçti, ama hiçbir zaman ezilmedim, hiçbir zaman onurumu zedeletmedim. Şimdi Hacı Ahmet Kaptan'ın oğlu Tayyip Ankara'da. Babam bu heyecanı, bu ruhu, bu cesareti verdi. Şimdi istiyoruz ki, bu ülkenin evlatları da bu sıkıntıyı çekmesin" dedi.

Üniversiteye 10 öğrenciden birinin girebildiğine işaret eden Erdoğan, YÖK Kanunu'nda yapılacak düzenlemeyle bu sayıyı artıracaklarını vurguladı.

'Partizanlık olursa affetmem'

Rize'nin İkizdere ilçesinde işadamı Emrullah Turanlı tarafından yaptırılacak olan lisenin temelini atan Erdoğan, daha sonra Rize Devlet Hastanesi Kadın Hastalıkları ve Çocuk Sağlığı Sayınur Yardımcı Ek Hizmet Binası'nı hizmete açtı. Erdoğan, İkizdere'den Rize'ye gelirken Derepazarı'ndaki vatandaşların yolunu kesmesi üzerine, parti otobüsünden kısa bir konuşma yaptı. Çay ödemelerinin erken yapılacağı müjdesini veren Erdoğan, Çaykur'a eleman alımı konusunda, "Paketleme bölümünün dışında hiçbir şekilde eleman alınmıyor. Eğer partizanca AK Partililer'i işe almak gayreti içine girilirse, bu işin üstüne giderim. Bunu böyle bilin. Zaten buraya alınacak işçi sayısı 300-500'dür. Kayırma olmayacaktır" dedi. Erdoğan'ın gezisi sırasında özellikle gençlerle sohbet etmesi dikkat çekti.

'Devlet işi ciddiyet ister'

Rize'den Trabzon'a geçen Başbakan Erdoğan, Trabzon İl Kongresi'nde konuştu. Erdoğan, memur maaşlarına yapılan zamların ardından memur sendikalarının "sokağa dökülürüz" açıklamasına cevap verdi. Türkiye'de en büyük sorunun işsizlik olduğunu vurgulayan Erdoğan, "Memur sendikaları sokağa dökeleceklerini söylüyorlar nereye dökülüyorlarsa dökülsünler ben ne memur ne işçi karşıtıyım. Canım onlara feda. Onların üzerinden siyaset yapanlar var. Bunlar benim işçi ve memura karşı olduğumu göstermeye çalışıyorlar" dedi. ABD ile yaşanan gözaltı krizinede gönderme yapan Başbakan Erdoğan, "Devlet işi ciddiyet ister kararlılık ister, hiçbir zaman duygusallığa yer yoktur. Stratejik ortak olduğumuz bir ülkeyle neden şunu yapmadın neden bunu yapmadın havasında olamayız. Öfkeyle kalkan zararla oturur. Irakta savaşa girmedik kaybettik mi? Aksine çok şey kazandık" dedi.

 
'2. Uyum' Anayasa Mahkemesi'ne takıldı
Anayasa Mahkemesi, siyasi partilerin devlet yardımından yoksun bırakılmasına karar verdi.
MGK iki ayda bir toplanacak
7. Uyum Paketi'nde, Milli Güvenlik Kurulu'nun sivilleştirilmesine yönelik düzenlemeler yer alıyor. İlgili kanunda öngörülen değişiklikle, MGK Genel Sekreteri'nin orgeneral veya oramiral olması şartı kaldırılıyor.
Tezkereye ret kararı isabetli çıktı
"Tezkerenin reddi, Türkiye'nin Avrupa'da imajını yükseltti, Arap kamuoyunda olumlu etki yarattı. Türkler, olaydan güçlenmiş ve bağımsız çıktılar."
Rumsfeld'e çuval fırçası
ABD Kongresi Türk Dostluk Grubu Başkanı Robert Wexler, Savunma Bakanı Rumsfeld'e yazdığı mektupta, Türk askerlerinin gözaltına alınmasında çuvalların kullanılmasının kabul edilemez olduğunu söyledi.
Irak hükümetindeki PKK'lı üye Ankara'yı rahatsız etti
Irak'taki geçici yönetimde yer alan Dr. Mahmut Ali Osman'ın PKK tarafından kurulan sürgündeki Kürt Parlamentosu'nun üyesi olduğu iddiaları Ankara'yı rahatsız etti.
Gül: Müttefiklerimiz teröristi tanımamalı
Ağar: Çözüme giderken çözülme olmasın
'Onurumuz zedelendi'
Kısa kısa...
17 Temmuz 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
ReklamTarifesi
AboneFormu
MesajFormu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED