AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ

G Ü N D E M

'İnek paramı Uzan yedi'

Adalet Bakanlığı'na bağlı toplam 507 cezaevi, çeşitli gruplara ayrılıyor. "Açık, kapalı, kadın, çocuk ve ıslahevi" tiplerinin yanısıra, cezaevleri, "A 1, A 2, A 3, B 1, B, C, D, E, H, M, K 1, K 2, ve F" gibi gruplara da ayrılıyorlar.

Uzan Grubu'a ait olan ve BDDK tarafından el konulan İmar Bankası mağdurları dün Ankara'da seslerini duyurmaya çalıştı. Kars'tan gelen bir köylü de ineğini satarak parasını yatırdığı İmar Bankası'nın eski sahiplerine ateş püskürdü.

İmar Bankası'nın bankacılık yapma izni ve mevduat toplama yetkisi kaldırılıp, yönetim ve denetiminin Fon'a geçmesinin ardından mevduatlarının ne zaman ödeneceğini öğrenmek isteyen bir grup mudi, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) yetkilileri ile görüştü. Mevduatlar ile açıktan satışı yapılmış hazine bonoların ödenip ödenmeyeceğini merak eden mudiler, dün BDDK önünde toplanarak, yetkililerle görüşmek istediler. Daha sonra BDDK yetkilileri tarafından 10'ar kişilik gruplar halinde kabul edilen mudiler, yaklaşık 45'er dakikalık görüşmelerin ardından açıklama yapan bir grup mudi, yetkililerin kendilerine, "mevduatlarının bu hafta sonunda veya en geç bir sonraki hafta içinde ödeneceğinin" söylendiğini belirttiler.

Kayıtlar silindiği için ödeme gecikti

Mudi Sevgi Akpınar, yetkililerden mevduatların ödeneceğine dair garanti aldıklarını söyledi. Yetkililerin mevduatların bu hafta sonunda ya da en geç bir sonraki hafta içinde ödeneceğini anlattıklarını belirten Akpınar, yetkililerin, bu sürenin ay sonuna bulmayacağının altını çizdiklerini kaydetti. Akpınar, yetkililerin döviz hesabı olanların paralarının TL cinsinden ödeneceğini, bunun da 3 Temmuz'daki kurundan hesaplanacağını belirttiklerini ifade ederek, şöyle dedi: "Bu hafta içinde ya da en geç önümüzdeki hafta içinde bütün mevduatları ödeyecekler. Kayıtlara ulaşamadıklarını, onların imha edildiğini söylediler. Off-shore hesaplarının ise ödenmeyeceğini bildirdiler."

'İneğimi satıp, bankaya yatırmıştım'

Kars'tan gelen ve adının "düşmanları olduğu" gerekçesiyle açıklanmasını istemeyen bir kişi de ineğinden evine ve tarlasına kadar bütün varlıklarını sattığını ve bunu bankaya yatırarak faizi ile geçindiğini anlattı. Karslı mudi, bankada toplam 8 milyar parası olduğunu belirtirken "Para ödenmeden, çocuklarımın torunlarımın yanına gidemem, hiç param yok" diye konuştu.

'İmar'zedeler nöbet tutuyor

BDDK tarafından el konulan İmar Bankası, mudilerin hücumuna uğradı. İmar Bankası Eskişehir Şubesine para yatıran mudiler, sabah erken saatlerde gelip akşama kadar nöbet tutuyor. Bankaya para yatıran mudiler, paralarını alabilmek için saatlerce banka önünde bekliyor. Banka çalışanlarının kapıları kilitlemesine rağmen fırsat bulabilen vatandaşlar bankaya giriyor. Önceki gün eylem yapma kararı alan mudiler, emniyet güçlerinin yoğun önlem almasıyla bu karardan vazgeçti. Mudilerin bir kısmı ise banka camında yazılı olan, "BDDK tarafından tespitler devam etmekte, ödemelerin ne zaman yapılacağı hususunda medya ve basın organlarınca açıklama yapılacaktır" ilanını okuyup gidiyor. Mağdurlardan Ahmet Çelik, bir sene önce ev alabilmek için biriktirdiği paralarını bankaya yatırdığını ancak ne evi alabildiğini ne de bankadaki parasını çekebildiğini söyledi.



17 Temmuz 2003
Perşembe
 
Künye
Temsilcilikler
Abone Formu
Mesaj Formu
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
Bilişim
| Dizi | Karikatür | Çocuk

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED