T ü r k i y e ' n i n   B i r i k i m i
 


Yedi, içti, çalıştı
Dün öğlen toplanan Galatasaray'da topluca yemek yendi. Akşam ise yeni sezonun ilk çalışmasını yeni transferlerle birlikte yaptı. Resmi imzayı atmayan Ümit Karan da takımla birlikte antrenmana çıktı. İzinli olan milli futbolcular ise katılmadılar.

SPOR YAZARLARI

Elif Aktuğ :
Beşinci mevsim...
Rahşan'ın rüyası
baskın seçim
DSP Genel Başkan Yardımcısı Rahşan Ecevit, partinin önde gelen milletvekilleriyle yaptığı toplantıda 'eylülde erken seçim'i konuştu

Hepsine yemin ettirdi
Konuşulanların dışarı sızmaması için milletvekillerine yemin ettiren Rahşan Ecevit, sonbaharda yapılacak bir seçimin ülkeye ve DSP'ye ne tür etkilerinin olabileceğini sordu. Sonbahardaki bir seçim için Meclis'in tatile girmeden ya da tatilde olağanüstü toplanarak karar alması gerekiyor.

Bir taşla beş kuş hesabı
Rahşan Ecevit'in eylülde seçimle Fazilet'ten doğan boşluğu değerlendirmek, MHP'nin transferle DSP'yi geçmesini engellemek, Derviş'i sabote etmek, ANAP'ın yolsuzluk imajını kullanmak, sağdaki yeni oluşumları yarış dışı bırakmak gibi amaçlar güttüğü ileri sürüldü.

MHP-Derviş kavgası
Telekom için Enis Öksüz'le Kemal Derviş tartıştı. Derviş rest çekip, yurt dışı gezisini iptal etti.

Uçana kaçana vergi
Hortumculardan kredi alacaklarını tahsil edemeyen hükümet, ek vergi tasarısı kapsamında uçandan kaçandan vergi alacak. Meclis'e sunulan yeni tasarıda, yurtdışına çıkışlardan 50 dolar, mevduat sahiplerinden de hesap başına bir milyon lira alınması öngörülüyor.

Ilıcak ve Sobacı Meclis'te
FP'nin kapatılma kararı ile milletvekillikleri düşürülen ve 5 yıl süreyle siyaset yasağı getirilen Nazlı Ilıcak ile Bekir Sobacı, karardan sonra ilk kez Meclis'te "geçmiş olsun" dileklerini kabul ederek mücadelelerinin devam edeceği mesajını verdiler. Kararın haksız olduğunu belirten Ilıcak, "Doğruları söylemeye devam edeceğim. Meclis kürsüsünden milletin kürsüsüne geçiyorum" diye konuştu.

 
Yenal Ansen'e Ecevit koruması
Hazine Müsteşarlığı'nın üç yıl önce bankacılık yapma yasağı getirilmesini istediği Halkbank'ın eski Genel Müdürü Ansen'i, Başbakan Bülent Ecevit'in de koruduğu ortaya çıktı.

TAYYİP ERDOĞAN: Liderlik pürüzü yok

Kapatılan FP'nin 50 il başkanıyla Ankara'da bir araya gelen Erdoğan, yeni partide liderlik sorununun olmadığını söyledi. Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu ise yeni partinin iki hafta içinde kurulacağını belirtti.

Yetki tırpanına Başsavcı öfkesi

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, savcıların yetkilerini tırpanlamak için hazırlık yapan hükümeti sert bir dille uyardı. Kanadoğlu, "Bizi havale memuru yapmayın. Yolsuzluklarla mücadele azmimizi kırmayın. Yolsuzluk Türkiye'nin kaderi değildir" dedi.

Korku kol geziyor
Slavların meclis baskını, Müslümanlara yönelik saldırı tehdidi ve gerillaların Üsküp'e girmesinden sonra, Üsküp'te fırtına öncesi sessizlik hakim. Başta ABD, bazı ülkeler elçiliklerini boşaltıyor.

Katrilyonluk kaynak hayali
5-6 katrilyon liralık gelir elde edilmesi planlanan hazine arsa ve arazi satışlarından, son dört yılda toplam 113 trilyon 959 milyar liralık gelir sağlandı.

28 Haziran 2001
Perşembe

PİYASALAR
Dolar 1.265.000
Mark 560.000
Altın (Cum.) 75.000
Borsa 11.165


Türkiye'de Hava
Adana 21 / 30
Ankara 14 / 27
Bursa 16 / 28
Diyarbakır 20 / 34
Erzurum 3 / 23
İstanbul 20 / 29
İzmir 24 / 33
Trabzon 17 / 23
 

   
Y A Z A R L A R
Ahmet Taşgetiren : Nazlı Ilıcak :
Kul daralmayınca... FP ve Beklentiler
Fehmi Koru : Mehmet Barlas :
Global siyasetin sınırları Okuyucunuz sizden hiç memnun değil!..
Cengiz Çandar : Ömer Çelik :
Söyler misiniz? Küçük ve büyük statüko
Taha Kıvanç : Can Aksın :
Ben geç kaldım, siz acele edin Başbakan Ecevit'e "güle güle" mesajı
Akif Emre : Koray Düzgören :
Türkiye'nin Nazileri olmak? Yargıyı siyasi bir odak olarak görmek
Mehmet Şeker : Davut Dursun :
Ümit Aktan anlatıyor Yargıçlar uluslararası sözleşmeleri okurlar mı?
Rasim Özdenören : Kadir Demirel :
Samson ve Delila Bir yıl önce basında bugün
 
Ana Sayfa | Gündem | Politika| Ekonomi | Dünya
Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon| Hayat| Arşiv
Bilişim
| Aktüel | İzlenim | Dizi | Röportaj | Karikatür

TIKLAYIN! TIKLAYIN!

Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED