AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
Kartal'a
Malmö deme
1990-91 sezonunda Malmö'ye elenmesi hiç unutulmayan Kartal, İnönü'de bu kez UEFA Kupası ilk maçında şok oldu. Rıza Çalımbay, futbolculuğundaki Malmö faciasını hoca olarak da yaşadı.

SPOR YAZARLARI

Haldun Domaç :
İnönü'de
korkulan oldu

Turgut Koloğlugil :
Beşiktaş geriye dön... Marş marş
Metin Bademli :
Düşünce farkı
skora yansıdı
KOÇ'TAN OYAK'A ŞEFFAFLIK TAŞI - Cevap satıştan sonra geldi
TÜPRAŞ ihalesinde Koç'la yarışan OYAK'ın, "Koç Holding'ten daha kârlıyız" açıklamasına sert tepki geldi. Koç CEO'su Özaydınlı, OYAK'ın verilerinin şeffaflıkla ortaya konması gerektiğini söyledi.
Ulusoy'un sözleri: Tarlamız küçük ama kârlı
OYAK Genel Müdürü Coşkun Uusoy, TÜPRAŞ ihalesinden10 gün önce, "Sabancı'nın elinde 4 dönüm, Koç'un elinde 2 dönüm, OYAK'ın elinde 1 dönüm tarla var. Biz bir dönüm tarlayla iki kuruluşu kârlılıkta geride bırakıyoruz" demişti. Koç, cevabını, TÜPRAŞ ihalesini kazandıktan sonra verdi.
Özaydınlı'nın cevabı: Vergilendirme farklı!
"Kıyaslamaların uluslararası standartlarla yapılması ve elmayla armudun karşılaştırılmaması gerekir. Farklı muhasebe standartlarına dayanarak, farklı kanuni statüde olan ve farklı bir biçimde vergilendirilen kurumların karşılaştırılabilmesi için, önce tüm verilerin şeffaflıkla ortaya konulması gerekir.

Köşk'te turuncu zirvesi
AB ölçütlerine göre en kötünün bir üzerindeki 'turuncu' kuşakta bulunan Türk üniversite sistemini kurtarmak için Köşk'te zirve toplanacak. YÖK ilk kez bir cumhurbaşkanı başkanlığında bilimsel çalışma yapacak.

PKK'nın ajansı 'Tokelau' adasına taşındı
Almanya tarafından yasaklanan PKK'nın yayın organı Mezopotamya Haber Ajansı, çalışmalarını Pasifik Okyanusu üzerinde yer alan Yeni Zelanda'ya bağlı bin 500 kişilik adalar grubu 'Tokelau' üzerinden yapmaya başladı. Ajansın yasaklanması için Yeni Zelanda nezdinde de girişimlere başlandı.

Ayaklar taşıyana kadar eylem
Emekli Tümgeneral Rıza Küçükoğlu başkanlığındaki 500 emekli paşa, 23-25 Eylül'de Boğaziçi Üniversitesi'nde yapılacak Ermeni konferansına karşı eyleme hazırlanıyor.

Dünya, yöneticilerine güvenmiyor
Dünya halklarının üçte ikisi ülkelerinin halk iradesiyle yönetildiğine inanmıyor. BBC'nin 68 ülkede 50 bin kişi üzerinde yaptırdığı ankete göre, dünya genelinde en çok güvenilen liderler sıralamasında din adamları yüzde 33 ile ilk sırada yer aldı.

Hasta üzerinde ilaç denemeye yeşil ışık
Sağlık Bakanlığı, ruhsatsız ilaçların gönüllü hastaların üzerinde denenmesine imkan tanıyan bir düzenleme yaptı. İlaçlar kanser gibi hayati tehlikesi bulunan hastalar için umut olacak.

 
Geleceğimiz barışa bağlı
Başbakan Erdoğan BM Genel Kurulu'nda konuştu: "Vakit kaybetmeksizin savaş yerine barışı, yoksulluk yerine refahı, ihtiras yerine vicdanı, baskı ve şiddet yerine, hak ve özgür-
lükleri küreselleştirmenin imkanlarını hep birlikte aramalıyız. İnsanlık olarak ortak geleceğimiz buna bağlı olacaktır.''

'Gelme' der gibi davet
Cumhurbaşkanı Sezer, Türkiye'yi Kasım ayında Aziz Andreas Yortusu yıl dönümünde ziyaret etmek isteyen Papa 16. Benediktus'u 2006 yılında resmi ziyarette bulunması için davet etti.
Bu kitabı okuyan namaza başlıyor
Cemil Tokpınar, vaktinde en az kılınan namazın sabah namazı olduğunu tesbit etti ve bu fikir ona bir bestseller yazdırdı.
Atlar için tarihi karar!
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, gelen tepkiler üzerine, AB mevzuatına uyum amacıyla yenilediği kırmızı et tebliği taslağında, atı "diğer kasaplık hayvanlar" listesinden çıkardı.
Viking çelmesi
Avrupa'da hüsran... Fener'in Milan'a yenilmesinden sonra dün gece de UEFA'da boynumuz büküldü. Beşiktaş Malmö'ye, Cimbom da Tromso'ya yenildi.
16 Eylül 2005
Cuma
PİYASALAR
Dolar 1,3430
Avro 1,6420
Altın (Cum.) 132,50
Borsa 33.271


HAVA DURUMU
Adana 20 / 32
Ankara 16 / 30
Bursa 17 / 26
Diyarbakır 16 / 35
Erzurum 6 / 25
İstanbul 20 / 28
İzmir 21 / 26
Trabzon 19 / 26

Nijer'de Çocuklar Açlıktan Ölüyor

ALPORT Trabzon Liman İşletmeciliği

 
 
Y A Z A R L A R
  Hayrettin Karaman :   Fehmi Koru :
İktidarın üç mesele ile imtihanı (başörtüsü) Dünya can, güçlü daha
fazla güç peşinde
  Ali Bayramoğlu :   Mehmet Ocaktan :
Tayyip Erdoğan'ın iradesi:
Özgürlüklerden taviz vermemek...
Bu 'darbe muhabbeti' de
ne ayak...
  Taha Kıvanç :   Sami Hocaoğlu :
Gazeteci, toplumun vicdanı... Şeytânî oyun
  İbrahim Karagül :   Fatma K. Barbarosoğlu :
Hizbut Tahrir: Neden şimdi, neden Türkiye?   "Bir okul yarattım yalnız
kendi çocuğum için"
  Bekir Hazar :     Fehmi Koru :
Seçmelerden saçmalar! My bitter encounter
with the mighty I pity
  EDİTÖR'E MESAJ    
Her türlü görüş, düşünce ve önerilerinizi doğrudan gönderin...    
 
Mesaj Formu | Abone Formu | Künye | Online İlan
Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi
Dünya
| Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon
Sağlık
| Arşiv | Bilişim | Dizi


Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
© ALL RIGHTS RESERVED