AYDINLIK TÜRKİYE'NİN HABERCİSİ
 
spor
F.Bahçe tutulmuyor
Sarı-Lacivertli ekip, A.Gücü kilidini 42'de Nobre ile açtı. İkinci yarıda Servet rahatlattı, Alex (2) ve Tuncay farka gitti. Sarı kart cezalısı Aurelio derbide yok.

SPOR YAZARLARI

Demir Feyizoğlu :
TOMSFED'de kıran kırana seçim
Osman Arpacıoğlu :
Daha önceleri...
Tetikçileri izliyoruz
Ruhban okulu, Ermeni sorunu ve Kıbrıs'ta yeni istekler, Avrupa'da dillendiriliyor. Üst düzey bir yetkili: Kalabalığın arasından ateş ediyorlar
ANKARA TEMKİNLİ
17 Aralık'taki AB devlet ve hükümet başkanları zirvesi yaklaştıkça, AB üyesi ülkelerden yeni beklentilerin dile getirilmesi ve raporların basına sızdırılması 'taktik savaş' diye nitelendirildi. Yeni gerginliklere yol açmamak için dengeli bir politika izleyen Ankara'nın, 17 Aralık'tan sonra bu saldırılara kesin bir dille cevap vereceği belirtildi.

Borrell'den Kıbrıs'ı tanıyın mesajı
AP Başkanı Borrell, "Müzakere ettiğiniz ülkeleri tanımak zorundasınız" diyerek Rum kesimini işaret ederken, Türkiye'nin katılımının sadece Türkiye ve AB'yi değil 'dünyayı değiştireceğini' vurguladı.

Felluce'de İsrail askerleri
İsrail'de yayınlanan Ha'aretz gazetesinin haberine dayandırılan yazıda, İsrail'in Irak'ta, en az 1000 subay ve askeri bulunduğu kaydedildi. Gazete, Felluce savaşının amaçlarından birinin, İsrail planı için ortam hazırlamak olduğunu savundu.

Enflasyon, kasım ayında frenlendi
Gıda ve giyimin baskısıyla ekimde sıçrayan enflasyon, kasımda çekirdek enflasyon ve tarım fiyatlarının zayıflamasıyla geriledi. TEFE binde 7, TÜFE yüzde 1.54 artış gösterdi. Domates, yüzde 72 artışla zam şampiyonu. Yumurta ise 20.7 ile gerileyen en ucuz ürün oldu.

Barolardan CMK eleştirisi
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok başkanlığındaki bir heyet, TBMM'de AK Parti Grup Başkanvekili Salih Kapusuz ve CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol'u ziyaret ederek, CMK'ya ilişkin eleştirileri dile getiren bir rapor sundu.

Birinci sınıf vatandaşı niye azınlık yapalım?
AB'nin azınlıklar yaklaşımını değerlendiren Türkiye-AB Derneği Başkanı Prof. Günuğur, "Lozan uluslararası tapu senedimizdir. Aleviler ve Kürtler şu anda kendilerini azınlık olarak görmek istemiyor. Avrupa kraldan fazla kralcılık yapıyor" dedi.

Özürlülere her alanda borçluyuz

Çocuklarımız şişmanlıyor
Obezite, çocukları pençesine almış durumda. Türkiye'de bu konuda ciddi bir araştırma yapılmasa da uzmanlar, çocukların büyük bir kısmının obezite tehlikesi ile karşı karşıya olduğunu söylüyor.

 
Petrol gemileri 'Boğazımız'a takılacak
Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye gündeminde İstanbul ve Çanakkale boğazlarından petrolün taşınması konusu da yer alıyor.
Kızıltepe infazında
korkunç rapor

TBMM İnsan Hakları Komisyonu üyeleri AK Parti'li Nesir Nasıroğlu ve CHP'li Hüseyin Güler, Kızıltepe'de Ahmet Kaymaz ile 12 yaşındaki oğlu Uğur'un güvenlik güçlerince öldürülmesine ilişkin raporunu tamamladı.
Yargıtay ilaçlanıyor
Yargıtay'ın Beşiktaşlı yeni Başkanı Osman Arslan'ın ilk icraatı binayı dezenfekte ettirmek oldu. Yargıtay binasının tüm bölümleri bugün boydan boya ilaçlanacak.
'AB için Kıbrıs ön şart değil'
Belçika Dışişleri Bakanı Karel De Gucht, Avrupa Parlamentosu Başkanı Borrell'i tekzip etti ve "Müzakere tarihi için Kıbrıs ön şart değil" dedi.
Brüksel, KOBİ'lerin sesini duymuyor
MÜSİAD'ın daveti üzerine İstanbul'da toplanan Avrupalı KOBİ temsilcileri, AB'nin başkenti Brüksel'deki ağır bürokrasiden şikayetçi oldu.
Atatürk Orman Çiftliği işgal edilmiş
Atatürk Orman Çiftliği'ne ait 55 dekarlık arazi, aradan geçen süre içinde işgal, talan ve satış yoluyla 33 dekara düştü.
  • Kıbrıs için aktif diplomasi
  • AB düğümünü
    üçlü zirve çözer
    4 Aralık 2004
    Cumartesi


    PİYASALAR


    HAVA DURUMU

    Kronik Medya

      mutlaka kazanazaksınız...  
    Y A Z A R L A R
    Ahmet Taşgetiren : Fehmi Koru :
    Doğru jestler AB başkentinde Türkiye'yi tartışmak
    Ali Bayramoğlu : Kürşat Bumin :
    Askerde bir hareketlilik var... Şarlak'ın kitabında 'en çok
    ilgi çeken ayrıntı'
    Ahmet Kekeç : Taha Kıvanç :
    Bu adam çok baş ağrıtır... Yavuz Baydar'ın cevabı
    İbrahim Karagül : Dücane Cündioğlu :
    Küresel temsil krizi, Osmanlı misyonu, ABD ruhsatlı hilafet Bilim ve Siyaset: "abartılmış düşünce/abartılmış gerçek"
    Mehmet Şeker : Resul Tosun :
    Yenilgiyi kurumsallaştırmak İnsan hakları
     
    Mesaj Formu | Abone Formu | Künye
    Ana Sayfa | Gündem | Politika | Ekonomi | Dünya
    Kültür | Spor | Yazarlar | Televizyon | Hayat | Arşiv
    Bilişim
    | Dizi | Çocuk

    TIKLAYIN! TIKLAYIN!

    Bu sitede yayınlanan tüm materyalin HER HAKKI MAHFUZDUR. Kaynak gösterilmeden çoğaltılamaz.
    © ALL RIGHTS RESERVED